Σε πάνω από 8.000 Λαρισαίους καταναλωτές ετοιμάζεται να κόψε το ρεύμα η ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο μπαίνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν οφειλή πάνω από 1.000 ευρώ.  

Η εντολή για άμεση διακοπή ρεύματος δόθηκε σε ιδιώτη εργολάβο στην Αθήνα, ο οποίος έχει ήδη στελεχώσει την ομάδα  που θα προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος στη περιοχή. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μπαράζ διακοπών στη Λάρισα θα ξεκινήσει 1 Δεκεμβρίου 2015. Το συνεργείο φαίνεται πως θα ακολουθήσει ένα νέο σχεδιασμό ώστε να είναι αδύνατη η επανασύνδεση από ιδιώτη, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τεχνικοί δεν θα κατεβάζουν απλά τον διακόπτη.

Να σημειωθεί πως συνολικά οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ ξεπερνούν τα 2,1 εκατομμύρια, με το ληξιπρόθεσμο ποσό να ξεπερνά τα 2,5 δισ. ευρώ. 

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το πλάνο που σχεδιάζεται για την είσπραξη των οφειλών με την χρήση της άμεσης διακοπής ρεύματος δεν θα περιλαμβάνει τις αγροτικές  παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και όσα νοικοκυριά έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο. 

Πρόκειται πάντως για μια γενικευμένη επιχείρηση διακοπής ρεύματος από την ΔΕΗ  και αυτό που αναμένεται να δούμε είναι ένα τεράστιο αριθμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων να μένουν  στα σκοτάδια μέσα στον χειμώνα…