Η καθιερωμένη ετήσια πνευματική άμιλλα των Μαθηματικών άρχισε για φέτος με την πρώτη φάση του μαθητικού διαγωνισμού «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/11/2015 στο 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Πρόκειται για έναν καταξιωμένο θεσμό με αποδεδειγμένη αποδοχή στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, όπως αποδεικνύεται από την ιδιαίτερα υψηλή και φέτος συμμετοχή μαθητών.

Εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν και στο φετινό διαγωνισμό και όσοι καταφέρουν να διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» , θα κληθούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» που θα διενεργηθεί στις 16 Ιανουαρίου 2016 στη Λάρισα και στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», που θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου 2016 στην Αθήνα.

Από τους διαγωνισμούς αυτούς και επί πλέον από ένα τελικό προκριματικό διαγωνισμό στην Ε.Μ.Ε. που θα γίνει στις 26 Μαρτίου 2016 θα επιλεγεί η εθνική ομάδα, που θα συμμετάσχει στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αλβανία, Μάιος 2015), στην 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Μολδαβία, Ιούνιος 2016) και στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χονγκ Κογκ, Ιούλιος 2016).

Η ΕΜΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ Ελένη Αναστασοπούλου για τη στήριξη και το προσωπικό της ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς της ΕΜΕ, τον Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού κ. Αθανάσιο Μαργαριτόπουλο, τον Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών του νομού Λάρισας κ. Αθανάσιο Τσώνη Πρόεδρο της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής για το φετινό διαγωνισμό, τον Διοικητή των νοσοκομείων της Λάρισας, συνάδελφο μαθηματικό κ. Κωνσταντίνο Καραμπάτσα που για μια ακόμα φορά τίμησε με την παρουσία του τον διαγωνισμό, τον διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Λάρισας κ. Χριστόφορο Γιαλαμά για τη φιλοξενία που αυτοβούλως αγκάλιασε και συντόνισε τη διοργάνωση του φετινού διαγωνισμού στο ιστορικό 2ο ΓΕΛ Λάρισας και τον υποδιευθυντή κ. Ιωάννη Μιχαήλ που ήταν υπεύθυνος για την τεχνολογική υποστήριξη του διαγωνισμού.

Τέλος η ΕΜΕ ευχαριστεί και συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αλλά και τους συναδέλφους μαθηματικούς που εθελοντικά βοήθησαν με την παρουσία τους στην επιτυχημένη έκβαση της διαδικασίας, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο».