Η Λάρισα αλλιώς είναι το θέμα του διαδικτυακού διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργανώνει το Γραφείο Υποψηφιότητας της Λάρισας, σε συνεργασία με το περιοδικό Fmag και την υποστήριξη της φωτογραφικής ομάδας Fplus. Η δράση απευθύνεται στους λάτρεις της φωτογραφίας και τους καλεί να αναδείξουν άγνωστες όψεις και αθέατες πλευρές της πόλης όπως τις βιώνουν στην καθημερινότητα τους.

Ο Διαγωνισμός διενεργείται αποκλειστικά διαδικτυακά στο www.larissa2021.eu  από 5 Αυγούστου έως 25 Σεπτεμβρίου 2015 και προβλέπει ένα βραβείο κοινού που θα προκύψει από διαδικτυακή ψηφοφορία και δύο βραβεία κριτικής επιτροπής. Εικοσιπέντε επιπλέον φωτογραφίες θα λάβουν τιμητική διάκριση. Η σύνθεση της τριμελούς κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι φωτογραφίες που θα βραβευθούν, θα προβληθούν σε έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο του Παπά μεταξύ 13 και 16 Οκτωβρίου 2015.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Υποψηφιότητας, κ. Γιώργος Σάρλης δήλωσε σχετικά με το Διαγωνισμό:

"Μας ενδιαφέρει οποιαδήποτε συνέργεια κινητοποιεί δημιουργικά τους Λαρισαίους και ζωντανεύει το διάλογο για την πόλη. Ο Διαγωνισμός φωτογραφίας είναι μία ευκαιρία να «ανακαλύψουμε» στοιχεία της Λάρισας που θα μας ξαφνιάσουν και θα μας εμπνεύσουν"