Mε εισήγηση του  αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Διοίκησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  κ. Σούλτη  ξεκίνησε η συζήτηση για το παζάρι της Λάρισας στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Σούλτης παρουσίασε την μελέτη την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ κ. Συρακούλης Κλεάνθης, μαζί με τους φοιτητές του και  η οποία περιλάμβανε ένα ερωτηματολόγιο για τους επισκέπτες και ένα ερωτηματολόγιο για τους εμπόρους του παζαριού

 Από τα βασικά συμπεράσματα που βγήκαν από την έρευνα ήταν πως οι επισκέπτες θεωρούν θετικό τον παραδοσιακό χαρακτήρα του παζαριού, όπως και τις  φθηνές δραστηριότητες που προσέφερε. 

Από την άλλη, οι έμποροι θεωρούν πως βασικό θέμα παραμένει η μείωση της τιμής των παραγκών  

Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έρευνας ήταν το συμπέρασμα πως ελάχιστοι επισκέπτες βρέθηκαν στην πόλη μας, από την υπόλοιπη Ελλάδα για να  περιηγηθούν στο παζάρι, γεγονός που συζητήθηκε ως σημείο προβληματισμού.

Για την συνέχεια ο κ. Σούλτης πρότεινε πως θα πρέπει να δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα συμμετέχει ο εμπορικός σύλλογος, εκπρόσωποι των παρατάξεων, τα επιμελητήρια, αλλά και ο καθηγητής που πραγματοποίησε την έρευνα.  Η επιτροπή αυτή θα συζητήσει ΄μέσω προτάσεων για την αναβάθμιση του παζαριού.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του εκπροσώπου του εμπορικού συλλόγου κ. Τσιαπλέ, ο οποίος συμφώνησε στην δημιουργία μιας επιτροπής, ενώ τόνισε  πως το παζάρι πρέπει να συζητηθεί από το μηδέν. 

Ο κ. Τσιαπλές  είπε χαρακτηριστικά πως η μέχρι τώρα λειτουργία του παζαριού δεν ενδιαφέρει τον εμπορικό κόσμο. 

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση της επιτροπής, η οποία θα συζητήσει στο σύνολο το θέμα, καθώς η πλειοψηφία των παρατάξεων θεωρεί πως πρέπει να αναβαθμιστεί, οικονομικά, πολιτιστικά. 

Διαφωνία για την συγκρότηση  και συμμετοχή στην επιτροπή εκφράστηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ τονίστηκε πως υπάρχει συνολική διαφωνία για τον θεσμό, καθώς στερείται περιεχομένου. 

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης  κλείνοντας τόνισε πως πρέπει να στηθεί άμεσα η επιτροπή, η οποία θα συζητήσει ακόμα και εκ του μηδενός το θέμα του παζάριου, ενώ τονίστηκε πως το παζάρι πρέπει να αλλάξει.