Σε δήλωση ενόψει των εκλογών της Κυριακής, προχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας Γιώργος Δημητρακόπουλος σημειώνοντας τα εξής:

"Μπορεί όλα τα κόμματα να διαφωνούν στο πώς πιστεύουν ότι αυτή η χώρα θα βγει από την κρίση και θα πάει μπροστά. Συμφωνούν όμως ξεκάθαρα σε ένα πράγμα: στο ότι οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές και πως οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι μακράν οι πλέον κρίσιμες της μεταπολιτευτικής ιστορίας της Ελλάδας.

Άρα λοιπόν, οφείλουμε όλοι μας να αλλάξουμε την οπτική με την οποία βλέπαμε τόσα χρόνια τις εκλογικές αναμετρήσεις και προπαντός να διαφοροποιήσουμε άρδην τα κριτήρια επιλογής της ψήφου μας. Θα ρωτήσει κανείς. γιατί να το κάνουμε αυτό; Γιατί πολύ απλά όταν το πανθομολογούμενο αίτημα της κοινωνίας είναι η αλλαγή πλεύσης, η αρχή πρέπει να γίνει από εμάς τους ίδιους, τους απλούς πολίτες.

Είναι εθνικό χρέος αλλά και χρέος προς τις γενιές που έρχονται, να κρίνουμε με την ψήφο μας το μέλλον της Ελλάδας και όχι να υποκύψουμε σε τρομοκρατικά διλήμματα, καιροσκοπικές πολιτικές και βραχυπρόθεσμες εξαγγελίες.

Κι εδώ έρχεται το καίριο ερώτημα: γιατί να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ;

Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ γιατί ως πολίτης πλέον δεν αντέχω άλλο τρόμο. Γιατί βαρέθηκα τις επιθέσεις φόβου και τις προπαγάνδες της καταστροφής. Γιατί καταλαβαίνω πως μόνον με μία κυβέρνηση αριστεράς μπορεί να αλλάξει ρώτα το καράβι της χώρας και να γλιτώσει από τα βράχια που το οδηγούν Σαμαράς και Βενιζέλος.

Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ γιατί η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, απέδειξε με τον πλέον οδυνηρό για τους Έλληνες τρόπο, ότι αφού έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με τις πελατειακές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, επιμένει να υπονομεύει το μέλλον μας, χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα ως μόνον επιχείρημα τον τρόμο.

Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ γιατί προτιμώ να δώσω την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να προσπαθήσουν για την πατρίδα και όχι να επιμείνω στη συνταγή της αποτυχίας. Μπορεί ο πρώτος δρόμος να είναι «άγνωστος» κατά κάποιους, αλλά ο δεύτερος με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στον γκρεμό.

Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ γιατί δε θέλω να δέχομαι μοιρολατρικά το μέλλον μου. Γιατί πιστεύω πως τίποτε δεν είναι δεδομένο, απ' όλα αυτά που μου λένε οι τραπεζίτες και οι βολεμένοι ότι πρέπει να κάνω.

Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ γιατί ακόμη και με την πολυφωνία που τον διακατέχει (και βεβαιώνει με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο πως είναι ένα αμιγώς δημοκρατικό κόμμα), απέχει έτη φωτός από τον δικομματισμό της διαπλοκής, της μίζας, των σκανδάλων, της διαφθοράς, της εξωθεσμικής υποτέλεια και των νομοθετικών «πραξικοπημάτων».

Τέλος, ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ γιατί μόνον αν εγώ και όλοι οι πολίτες σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και δείξουμε τη δύναμη του λαού, έχουμε μία ελπίδα να αλλάξουμε τα πράγματα. Και αυτή η ελπίδα είναι ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ!"