"Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 33 εκ. ευρώ σε παραγωγούς ροδάκινου και νεκταρινιών στην περιοχή της Λάρισας αλλά και άλλων οκτώ νομών της χώρας, δείχνει το πώς μπορεί να λειτουργήσει ουσιαστικά υπέρ των ελλήνων αγροτών μία συνεπής και μεθοδικά κινούμενη κυβέρνηση".

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του, ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζήσης Γρηγορίου, επ' αφορμή των ευχάριστων ανακοινώσεων από πλευράς Κομισιόν, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό ελληνικό αίτημα.

Οι αποζημιώσεις αφορούν ζημία σε καλλιέργειες αγροτών που απώλεσαν εισόδημα από αίτιο για το οποίο δεν φέρουν ευθύνη. Θα καταβληθούν δε, με τη μορφή στρεμματικής ενίσχυσης ανάλογα με την τιμή πώλησης των ροδάκινων και των νεκταρινιών και με βάση την αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) του 2014 για κάθε παραγωγό.

"Τίποτε δεν είναι ανέφικτο όταν κάποιος εργάζεται με στόχο, ουσία και αποτελεσματικότητα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε μία ακόμη μάχη και κατάφερε να φέρει 33 εκατομμύρια ευρώ σε χιλιάδες αγροτικές οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη" συμπλήρωσε ο κ. Γρηγορίου.