Βούλιαξε από παιδιά και μεγάλους ο Μύλος του Παππά που ήρθαν στο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και κατέκλυσαν το Κουκλοθέατρο για να παρακολουθήσουν την παράσταση “Ομήρου Οδύσεεια” της Κάκιας Χαλήμαγα Χατζή, έφτιαξαν τον Οδυσσέα γαντόκουκλα στο Μουσείο Κούκλας με τη Δημιουργική Πόρτα, αποθέωσαν τις μαριονέτες μουσικούς του κουκλοθίασου Ανταμαπανταχού στον προαύλιο χώρο μπροστά από το κεντρικό κτήριο και περιηγήθηκαν στην έκθεση κούκλας και αντικειμένων παραστάσεων του Τιριτόμπα στο Μύλο 1927.

Η γιορτή συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 Μαΐου

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

11.00 -12.00

-Παράσταση Κουκλοθεάτρου από το θέατρο κούκλας ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ με τίτλο » Όσο πιο γρήγορα», μια ιστορία που έχει βασιστεί στη γνωστή και βραβευμένη ταινία του Ματζίντ Ματζιντί «Τα παιδιά του Παραδείσου».

Δύο μικρά αδέρφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωπα με ένα πρόβλημα, όταν κατά λάθος το αγόρι, χάνει τα παπούτσια της αδερφής του…

Είσοδος 5 ευρώ.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΥΚΛΑΣ

12.30 -13.30

-Παιχνίδι αφήγησης και κατασκευή κούκλας βασισμένα στην ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά » Η νύχτα της μπανανόφλουδας» από το εργαστήριο ΝΗΜΑ.

Μετά την αφήγηση θα ακολουθήσει κατασκευή κούκλας με την ηρωίδα της ιστορίας.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

18.00 – 19.00

–Παράσταση Κουκλοθεάτρου από το θέατρο κούκλας ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ με τίτλο » Όσο πιο γρήγορα» μια ιστορία που έχει βασιστεί στην γνωστή και βραβευμένη κινηματογραφική ταινία του Ματζίντ Ματζιντί «Τα παιδιά του Παραδείσου».

Είσοδος 5 ευρώ.

ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

19.30 -20.30

-Παράσταση λαΐκού γέλιου για.. μεγάλους. Μία παράσταση δρόμου ενηλίκων από το κουκλοθέατρο ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ με τίτλο » Ο ΦΑΣΟΥΛΗΣ, μια ιστορία έρωτος και θανάτου».

Ο Φασουλής είναι μια παράσταση σχεδιασμένη για να παίζεται στο δρόμο και σε κάθε άλλο χώρο. Χωρίς κείμενο, με φωνές, ζωντανή μουσική και ήχους, πολύ έντονη δράση και κίνηση. Οι κούκλες είναι κλασικές γαντόκουκλες, σκαλισμένες σε ξύλο φλαμουριάς.

Σκηνοθεσία, κατασκευές και ερμηνεία: Στάθης Μαρκόπουλος

Είσοδος ελεύθερη

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ- ΛΗΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

21.00 – 22.00

Αφιέρωμα στη μνήμη των δημιουργών του «ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ» Σοφία Φουτζοπούλου και Κώστα Χατζηανδρέου. Η ιστορία του κουκλοθιάσου σε ένα ειδικό αφιέρωμα μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και αποσπάσματα από τη ζωή τους πάνω και πίσω από την κουκλοθεατρική σκηνή

Παρουσίαση: Γιάννης Γιαννακόπουλος,, Κωνσταντίνα Καρυδάκη, δημοσιογράφοι.

Φωτεινή Καλούδη, υπεύθυνη κουκλοθιάσου Τιριτόμπα, κουκλοπαίκτρια. Στάθης Μαρκόπουλος, κουκλοπαίκτης.

Πηγή: diavasinet.gr