Με νεανικό παλμό πραγματοποίησαν μεγάλη εορτή-αφιέρωμα στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 τα κατηχητόπουλα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, στο κατάμεστο από κόσμο και παιδιά, αμφιθέατρο του 4ουΔημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω: 

«Νέοι και νέες της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, ύψωσαν τις φωνές τους, έψαλλαν ύμνους, απήγγειλαν ποιήματα, διηγήθηκαν αληθινά γεγονότα από την ζωή των ηρώων μας και τραγούδησαν επί σκηνής με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο τα αθάνατα τραγούδια της Πατρίδος μας. Αυτό δε που κατασυγκίνησε τις καρδιές των παρευρισκομένων γονέων, κατηχητών και παιδιών, μικρών και μεγάλων ήταν η παρουσίαση ενός θαυμάσιου ιστορικού δρώμενου, μέσα από το οποίο φάνηκε ολοκάθαρα η συμβολή στον αγώνα και η αυτοθυσία των ενδόξων ηρώων της πατρίδος μας

«Αυτό είναι και το μήνυμα που παίρνουμε σήμερα από τους μικρούς μας φίλους των κατηχητικών μας σχολείων, τόνισε ιδιαίτερα συγκινημένος από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, μήνυμα αυτοθυσίας, γενναιότητας, ελπίδας και θάρρους. Τα παιδιά μας διδάχθηκαν την αλήθεια και αυτήν εξαγγέλουν σήμερα προς πάσα κατεύθυνση! Οι αθάνατοι ήρωες του ΄21, αγωνίστηκαν με πίστη στον άγιο Θεό και πίστεψαν στην ιδέα ότι ενωμένοι και αδελφομένοι, κάτω από την σκέπη του Θεού και της Παναγίας μας θα σημειώσουν τρομερές νίκες και θα κερδίσουν μάχες, τις οποίες θα καταστέψει ο Θεός! Είχαν στην καρδιά τους φόβο Θεού και απέραντη αγάπη για την πατρίδα τους, είχαν ομοψυχία και αληθινό ηρωισμό, γι΄ αυτό και μεγαλούργησαν!» Στην συνέχεια ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, πρώτα τους γονείς των παιδιών, που τα εμπιστεύονται στην Εκκλησία και ύστερα τους πύρινους και φλογερούς κατηχητές τους, κληρικούς και λαϊκούς τίμιους εργάτες του αμπελώνος του Κυρίου, που δίδαξαν με ακρίβεια, αληθινή αγάπη και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους ρόλους του θαυμάσιου αυτού δρώμενου, το οποίο κατέπληξε τους πάντες.

Ακόμη ευχαρίστησε τόσο τα κατηχητόπουλα της ενορίας του Μακρυχωρίου, που χόρεψαν επιτυχώς επί σκηνής πολλούς χορούς της πατρίδος μας, όσο και όλους εκείνους που συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο στην μεγάλη και συγκινητική αυτή εορτή του Γραφείου Νεότητος της τοπικής Εκκλησίας».