Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των Λαρισαίων ως ένα σχολείο πρωτοποριακό που εφαρμόζει καινοτόμα προγράμματα και σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους. Όλα αυτά τα χρόνια, με σταθερά βήματα, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των γονέων και των μαθητών , χάρη στο υψηλό και ποιοτικό εκπαιδευτικό έργο που παρέχει σε όλες τις βαθμίδες. 

Στη μακρόχρονη ιστορία της η ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ έχει κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις σχεδόν στο σύνολο των δραστηριοτήτων που μπορεί να έχει ένα σχολείο. Άλλωστε φιλοσοφία της Σχολής είναι πως το σχολείο  θα πρέπει να  είναι ένας ζωντανός, δυναμικός οργανισμός που εξελίσσεται και προχωρά ανοδικά, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρει, χτίζοντας γερές βάσεις και προετοιμάζοντας τα παιδιά για την κοινωνία που εκείνα θα ζήσουν, την κοινωνία του αύριο.

 Τον  Μάϊο του 2015 το σχολείο πήρε μέρος στον   2ο Μαθητικό ∆ιαγωνισµό: «Η ιστορία του σχολείου µου», τον οποίο συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης -Εθνικό Κέντρο Έρευνας και ∆ιάσωσης  Σχολικού Υλικού σε συνεργασία µε το Τµήµα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων. Οι μαθητές απέσπασαν Βραβείο Αρχειακής Έρευνας.

Η  τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του αμφιθεάτρου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης,  το Σάββατο 21 Νοεμβρίου. 

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης, συγγραφείς όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, η Αγγελική Βαρελά, η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη, η Ιωάννα Μπαμπέτα, η Αργυρώ Μουντάκη, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, η Μαρία Ρουσάκη, η Σεσίλ Ιγγλέση-Μαργέλλου και η Κωνσταντίνα Σαρακηνού. Η βουλευτής Λάρισας Άννα Βαγενά, ο βουλευτής Κοζάνης Γιάννης Θεοφύλακτος, ο ομότιμος καθηγητής Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς –πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικών της Εκπαίδευσης & Διά Βίου Μάθησης, ο καθηγητής Νίκος Ουζούνογλου –πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, ο Κωνσταντίνος Μαλαφάντης, καθηγητής Παιδαγωγικής και πρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού–Ηλεκτρονικού Τύπου Θέμης Μπερεδήμας, ο Γιώργος Παπαδάκης.