Στον… αέρα βρίσκεται από χθες ολόκληρη η Πολεμική Αεροπορία αφού ξεκίνησε μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου. Πρόκειται για την άσκηση «Ηνίοχος 2015» που θα είναι αναβαθμισμένη, διακλαδική και στην οποία θα συμμετάσχουν αεροπορικές δυνάμεις από το Ισραήλ και ειδικές δυνάμεις στην κατάδειξη στόχων από τις ΗΠΑ.  

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα onalert.gr, στον «Ηνίοχο 2015» πρόκειται να συμμετάσχουν όλες οι Πολεμικές Μοίρες με 150 μαχητικά να βρίσκονται στον αέρα, όπως επίσης μεταφορικά αεροσκάφη και ελικόπτερα σε μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση της ΠΑ για τα ελληνικά δεδομένα. 

H άσκηση δε θα περιοριστεί στο «περιβάλλον» της εκπαίδευσης μάχης του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής, αλλά θα είναι ουσιαστικά μια γενική δοκιμή σε συνθήκες πλήρους προσομοίωσης μάχης του μηχανισμού μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Θα διεξαχθούν επί μέρους σενάρια με τη συνεργασία και μαχητικών αεροσκαφών F-16 του Ισραήλ που θα μετασταθμεύσουν σε ελληνική αεροπορική βάση  αλλά και ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην κατάδειξη στόχων JTAC.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην άσκηση θα διαδραματίσει και η μονάδα της Λάρισας, καθώς οι αμερικανικές αυτές δυνάμεις, θα αναπτυχθούν στην περιοχή μας και με τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν θα συνεργαστούν με τα μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ αλλά και της Ισραηλινής Αεροπορίας στην εξουδετέρωση επίγειων στόχων μέσω της από εδάφους κατάδειξης τους.

Ήδη από χθες τα πολεμικά αεροσκάφη έκαναν αισθητή την παρουσία της στον εναέριο χώρο της Λάρισας, ειδικά τις μεσημεριανές ώρας κάνοντας αρκετούς Λαρισαίους να αναρωτιούνται. 

Υπομονή, τρεις – τέσσερις ημέρες…