Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη συντήρηση και την ανακατασκευή του κτιρίου «Κονάκι Αβέρωφ» στη συνοικία της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα, προκηρύσσει τις επόμενες ημέρες ο δήμος Λαρισαίων.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού αφορά την προσαρμογή όλου του κτιριακού συγκροτήματος στις ανάγκες ενός σύγχρονου πολιτιστικού - κοινωνικού πολυχώρου. Το «Κονάκι Αβέρωφ» θα στεγάσει τις λειτουργίες, του πολιτιστικού κέντρου, του ΚΑΠΗ, των εργαστηρίων της πινακοθήκης, τους χώρους του διαμερισματικού συμβουλίου και έναν χώρο διοίκησης του συγκροτήματος.

Στον διαγωνισμό, που χαρακτηρίζεται ως ανοικτός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός ιδεών, μπορούν να συμμετάσχουν μόνο αρχιτέκτονες με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ θα συνεκτιμηθούν η πρωτοτυπία της λύσης, η λειτουργικότητα, η μορφολογική αντιμετώπιση των όψεων και η βιοκλιματική προσέγγιση, σε συνδυασμό με την δυνατότητα υλοποίησης της πρότασης τόσο κατασκευαστικά όσο και οικονομικά. 

Η υποβολή των Προτάσεων θα γίνεται μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου και οι τρεις πρώτοι θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα 6.000€ – 4.000€ – 2.000€, αντίστοιχα. Πάντως, στον συγκεκριμένο χώρο και κάτω από δύσκολες συνθήκες, ο πολιτιστικός σύλλογος της Νέας Πολιτείας «Αμυγδαλιές» έχει να επιδείξει σημαντικό έργο με δράσεις για τα παιδιά, εκδηλώσεις και σημαντικά δρώμενα «ζωντανεύοντας» έναν χώρο που πριν λίγα χρόνια ήταν ερημωμένος. Οι κόποι δικαιώνονται…