Επιστολή προς την Διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας προτείνοντας ως κορυφαίο μέτρο της κινητοποίησης κατά του νέου ασφαλιστικού την αποχή των γιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

"Απλά, απ’ την πολύχρονη εμπειρία μας, θεωρούμε πως η ανωτέρω πρότασή μας, μπορεί να τύχει της μεγαλύτερης αποδοχής από το ιατρικό σώμα και να εξασφαλίσει επίσης την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή συναδέλφων μας", εξηγεί ο Σύλλογος για την πρότασή του.

Αναλυτικά η επιστολή του ΙΣΛ:

«Με αφορμή την διαμόρφωση του προσχεδίου για το Νέο Ασφαλιστικό από τον υπουργό Εργασίας και την παράλληλη απόρριψή του από το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών, λόγω των γνωστών συνεπειών από την ψήφιση και εφαρμογή του και ενόψει της αυριανής συνεδρίασής σας αφενός και της επικείμενης ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας αφετέρου, σας προτείνουμε ως κορυφαίο μέτρο κινητοποίησης την «ΑΠΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ», μέχρις ότου γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας.

Συμφωνούμε βέβαια εκ των προτέρων σε οποιεσδήποτε άλλες κινητοποιήσεις αποφασίσετε και δεσμευόμαστε για την στήριξη και εφαρμογή τους, μετά την εξάντληση του διαλόγου.

Απλά, απ’ την πολύχρονη εμπειρία μας, θεωρούμε πως η ανωτέρω πρότασή μας, μπορεί να τύχει της μεγαλύτερης αποδοχής από το ιατρικό σώμα και να εξασφαλίσει επίσης την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή συναδέλφων μας».