Ιδιαίτερη κίνηση παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις φυλακές της Λάρισας, όπως και σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Ο λόγος δεν είναι ότι αυξήθηκαν οι καταδικασμένοι αλλά το αντίθετο, καθώς εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται σε ισχύ ο νέος νόμος της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των φυλακών.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Όσοι φυλακισμένοι, ανεξαρτήτως αδικήματος (ναι, καλά διαβάζετε…) έχουν καταδικαστεί σε κάποια χρόνια κάθειρξη (πάλι καλά που εξαιρούνται τα ισόβια) και έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους απελευθερώνονται, σε αντίθεση με τον παλιό νόμο που έπρεπε να έχουν συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής τους.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες αποφυλακίζονται σταδιακά (περίπου 10 την ημέρα) κρατούμενοι των φυλακών της Λάρισας, ενώ οι αποφυλακίσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις ογδόντα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια είναι ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν δεχτεί τον παραμικρό σωφρονισμό κατά την παραμονή τους στη φυλακή με αποτέλεσμα να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη η επανένταξη τους στην κοινωνία. 

Κι ο Θεός… βοηθός!