Διενεργήθηκαν οι προβλεπόμενες αρχαιρεσίες, για ανάδειξη νέων οργάνων, με βάση τη διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου.

Στις αρχαιρεσίες συμμετείχαν οι συνδυασμοί: 1) ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. 2) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 3) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (Δ.Α.Κ.Ε.Φ.).

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"H εκλογική διαδικασία θα ξεκινούσε στις 10:00 και θα ολοκληρωνόταν στις 19:00. Η αίθουσα όπου θα διεξάγονταν οι εκλογές, είχε ετοιμαστεί και είχαν προσέλθει εγκαίρως,, η εφορευτική επιτροπή και οι εκπρόσωποι των τριών συνδυασμών μαζί με το εκλογικό υλικό, τη σφραγίδα του Συλλόγου, παραβάν κτλ. 

Μετά από κοινή απόφαση των εκπροσώπων των συνδυασμών, στην οποία συμφώνησε η εφορευτική επιτροπή, οι κάλπη τελικά άνοιξε στις 12:00 και η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 21:00. 

Ο λόγος ήταν η κινητοποίηση του Συλλόγου στη Συνέλευση του ΤΕΙ, η οποία συνεδρίαζε έκτακτα στις 9:30. Η κινητοποίηση με απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. μας, αφορούσε έγγραφο κατά το οποίο, προτεινόταν από τον Πρόεδρο της εφορίας εστιών, η απομάκρυνση του απερχόμενου Προέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου με την αιτιολογία ότι, όπως αναφερόταν στο έγγραφο, «αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των εστιακών φοιτητών». Μετά την κινητοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι η εν λόγο πρόταση δεν υλοποιήθηκε ως απόφαση της συνέλευσης.

Σε σχέση με την εκλογική διαδικασία, κύλισε ομαλά κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, από τις 12:00 έως τις 21:00. Με μικρό διάλλειμα λίγων λεπτών τις μεσημεριανές ώρες. Παρουσία καθ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας, μετά από αίτημα προς την εφορευτική επιτροπή υπήρχε παρατηρητής του συνδυασμού Δ.Α.Κ.Ε.Φ.

Με τη λήξη της ώρας προσέλευσης των συναδέλφων, κατόπιν συνεννόησης με τους υποψηφίους των συνδυασμών, αποφασίστηκε ότι, κατά τη διαδικασία της διαλογής, στην αίθουσα εκτός της εφορευτικής επιτροπής θα παραβρισκόταν, όσοι υποψήφιοι το επιθυμούσαν και έως  2 εκπρόσωποι ανά συνδυασμό.

Για τη διαδικασία της διαλογής, όπως προβλέπεται από το καταστατικό και κατόπιν συνεννόησης, της εφορευτικής επιτροπής με τους παραβρισκόμενους από τους συνδυασμούς ανοίχτηκε η κάλπη.

Κατά τη διαδικασία της διαλογής, βρέθηκαν 104 φάκελοι, αριθμός ταυτόσημος με τον αριθμό των ψηφισάντων. 

Για τη διαλογή των ψηφοδελτίων από την εφορευτική επιτροπή  διαπιστώθηκαν τα εξής: κατά το άνοιγμα των φακέλων διαπιστώθηκαν 9 ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ (δεν προσμετρούνται στα έγκυρα ψηφοδέλτια). Από τα 95 έγκυρα ψηφοδέλτια, διαπιστώνεται:

1η Δύναμη αναδεικνύεται ο συνδυασμός ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. ο οποίος έλαβε 46 ψήφους και ποσοστό 48,4% του εκλογικού σώματος. Λαμβάνει τρεις (3) έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και δύο (2) έδρες στην Εξελικτική Επιτροπή.

2η Δύναμη αναδεικνύεται ο συνδυασμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (Δ.Α.Κ.Ε.Φ.) ο οποίος έλαβε 43 ψήφους και ποσοστό 45,3% του εκλογικού σώματος. Λαμβάνει τρεις (3) έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καμία στην Εξελικτική Επιτροπή, λόγο έλλειψης υποψηφίων.

3η Δύναμη αναδεικνύεται ο συνδυασμός ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΩΝ ο οποίος έλαβε 6 ψήφους και ποσοστό 6,3% του εκλογικού σώματος. Λαμβάνει μία (1) έδρα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καμία στην Εξελικτική Επιτροπή, λόγο έλλειψης υποψηφίων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαλογής, κατά την οποία συμπληρώθηκε πρακτικό έγγραφο 4ων πρωτότυπων ( ένα ανά συνδυασμό και ένα για την εφορευτική επιτροπή ), όπου τα αποτελέσματα της διαλογής, επικυρώθηκαν από την εφορευτική επιτροπή και από τους εκπροσώπους των συνδυασμών.

Με απόφαση της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, στο χώρο των εκλογών στήθηκε 2η κάλπη, όπου προαιρετικά καλούνταν οι φοιτητές, να ψηφίσουν για εκπρόσωπο των εστιακών φοιτητών στην εφορία των εστιών με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας. 

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για τους ενδιαφερόμενους, έληγε την ίδια μέρα και ώρα που είχε ορίσει η εφορευτική επιτροπή για την υποβολή υποψηφιοτήτων συνδυασμών. Υποψηφιότητα υπέβαλαν τρεις (3) ενδιαφερόμενοι. Συγκροτήθηκε ενιαίο ψηφοδέλτιο, το οποίο δινόταν ξεχωριστά και προαιρετικά, σε όσα μέλη του Συλλόγου επιθυμούσαν να ψηφίσουν. Σε όσους ψήφιζαν για ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και τις Ε.Ε. δινόταν σε 2ο χρόνο και αν επιθυμούσαν το ενιαίο ψηφοδέλτιο, μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προς τον σύλλογο.

Πριν της έναρξη της διαλογής ψηφοδελτίων για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου. Οι εκπρόσωποι και υποψήφιοι των συνδυασμών Δ.Α.Κ.Ε.Φ. και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, δήλωσαν οι μεν πρώτοι ότι δεν αναγνωρίζουν την κάλπη για εκλογή εκπροσώπου και οι δεύτεροι ότι δεν συμμετέχουν στη διαδικασία. Μετά από αυτό αποχώρησαν από την αίθουσα οι εν λόγω συνδυασμοί.

Κατά το άνοιγμα της 2ης κάλπης που αφορούσε την εκλογή εκπροσώπου για την εφορία εστιών, η εφορευτική επιτροπή διαπίστωσε 91 φακέλους. Κατά τη διαλογή εντοπίστηκαν 22 ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ ψηφοδέλτια και 69 έγκυρα.

Από τους υποψηφίους του ενιαίου ψηφοδελτίου έλαβαν:

ΚΑΜΑΚΑΡΗΣ ΜΑΡΙΟΣ: 44 ΨΉΦΟΥΣ

ΜΙΤΑΚΙΔΗ ΝΙΚΗ: 15 ΨΗΦΟΥΣ

ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ: 14 ΨΗΦΟΥΣ

Από τις εκλογές του Συλλόγου «Φοιτητριών/των Εστιών του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας», κατά τις οποίες ψήφισαν για εκπρόσωπο των εστιών 91 εστιακοί, εκπρόσωπος των φοιτητών στην εφορία των εστιών εκλέγεται ο ΚΑΜΑΚΑΡΗΣ ΜΑΡΙΟΣ. Η Εφορευτική Επιτροπή  με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, προτείνει στην Εφορία των Εστιών τον Καμακάρη Μάριο ως εκπρόσωπο στην εφορία των εστιών, ο οποίος εκλέχτηκε μέσα από συλλογικές διαδικασίες".