Επιτόπια επίσκεψη στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά για να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης, αποκάλυψης και ανάδειξης του θεάτρου και τις επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο.

«Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Τζιαφάλιας και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου κ. Δημήτρης Καραγκούνης ενημέρωσαν αναλυτικά τη βουλευτή για τις εκσκαπτικές εργασίες των τελευταίων ετών, τις απαλλοτριώσεις για την αποκάλυψη της ανατολικής πτέρυγας που ακολουθούν, τη συμπλήρωση των υπαρχόντων κλιμάκων καθώς και για τη στατικότητα του θεάτρου.

Στη συνέχεια η βουλευτής συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεσσαλικού Θεάτρου όπου συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου με την καθοριστική συμβολή του Θεσσαλικού Θεάτρου και της Δημοτικής αρχής, αποκλείοντας σαφώς τη συμμετοχή ιδιωτών.

Η βουλευτής επανέλαβε τη διαβεβαίωση του κ. Τζιαφάλια ότι το Αρχαίο Θέατρο δύναται να λειτουργήσει με ασφάλεια από φέτος το καλοκαίρι και να φιλοξενήσει 800 θεατές, επισήμανε ότι πριν από οποιαδήποτε ενέργεια θα πρέπει να δοθεί άδεια από τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, τονίζοντας ότι η ίδια θα εργαστεί σκληρά, θα ασκήσει πολιτική πίεση για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Υπουργείο Πολιτισμού να γεμίζει ξανά ζωή ο χώρος και να αναδεχθεί ο πνευματικός και πολιτιστικός πλούτος της περιοχής.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Βάϊα Τσεκούρα διαβεβαίωσε ότι εκ μέρους του θεάτρου θα αποσταλεί αίτηση για τη λειτουργία του θεάτρου ώστε το Αρχαίο Θέατρο να ανοίξει τις πόρτες του».