Το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στην πόλη της Λάρισας. Είναι η μεγάλη συνάντηση της νεολαίας, με σύνθημα εμπνευσμένο φέτος από τον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, «Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές». Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, σε χωριά και γειτονιές της Λάρισας για 41η χρονιά. Οι εκδηλώσεις του κορυφώνονται στην Κοίτη του Πηνειού την Παρασκευή 11 Οκτώβρη. 

Μέχρι στιγμής χιλιάδες νέοι και νέες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Καλούμε κάθε σπουδαστή, μαθητή, νέο εργαζόμενο, άνεργο, αγρότη, μικρό επαγγελματία, τα νέα ζευγάρια να συμμετέχουν μαζικά την Παρασκευή 11 Οκτώβρη στις κεντρικές εκδηλώσεις της Λάρισας. Οι εκδηλώσεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία με την πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Φεστιβάλ στην οποία θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Η νεολαία της πόλης μας, η νεολαία των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων θα είναι εκεί για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης και της πάλης, της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών της, ενισχύοντας το ΚΚΕ. Γιατί οι νέοι και οι νέες έχουν κάθε λόγο να παλέψουν ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που επιτίθεται στις ανάγκες και τα δικαιώματά τους, που γεννάει κρίσεις, ανεργία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κεντρική Σκηνή

20:00 Μαθητικό Συγκρότημα «Strength of Denial»

20:30 Συναυλία με τους «ΕΔΕΜ» (Δες βίντεο)

21:30 Πολιτική Συγκέντρωση με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

22:30 Μεγάλο Λαϊκό – Παραδοσιακό γλέντι με τους:

Φώτη Παπανικολάου, Δημήτρη Πατούλια, Ανδρέα Νούτσο, Μανώλη Γαρυφαλόπουλο, Σάκη Πνευματικό, Ελιάννα  Κουτή-Εφραιμέδου και ο Κώστας Κωστούλης

Παιδότοπος

Από τις 19:00 Εργαστήρι ζωγραφικής, χειροτεχνίας και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους

«Όλοι μαζί, όλοι διαφορετικοί» από το δημιουργικό εργαστήρι «Κινούμενα Σχέδια»

«Ένα ταξίδι για την ειρήνη» θεατρική παράσταση με την συμμετοχή των παιδιών

Θα λειτουργούν: 

Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής»

Έκθεση: «Αλήθειες και Ψέματα για τον Σοσιαλισμό»

Σε περίπτωση βροχής η κεντρική ομιλία και οι εκδηλώσεις του 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή θα μεταφερθούν στην αίθουσα βαρέων αθλημάτων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.