ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια, ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την ίδια μέρα, την Πέμπτη. Βέβαια εδώ το δίκιο είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Πέμπτη, προ των εκλογών, είναι εθιμοτυπικά η μέρα κατά την οποία μιλάει η αντιπολίτευση. Στον «εμφύλιο» όμως δεν υπάρχουν εθιμοτυπίες. Τοπικά, στη Λάρισα, τα πράγματα είναι το ίδιο οξυμένα. Το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση για ένα πάρτυ Συριζαίων στον Τύρναβο, επειδή η χειρόγραφη αφίσα της εκδήλωσης περιείχε και ένα σφυροδρέπανο!

Στο παρασκήνιο για μια ψήφο πέφτουν κορμιά. Το ΚΚΕ φοβάται «λεηλασία» από τις κυβερνητικές Σειρήνες των πρώην συντρόφων. Μερικοί ξέρουν καλά, τους πάντες, και γνωρίζουν που να «ψαρέψουν». Τυχαίο το παράδειγμα: Ο Βασίλης Ζωγράφος, δάσκαλος, για πολλά χρόνια τοπική εμβληματική φιγούρα του συνδικαλιστικού ΚΚΕ, διαγραμμένος πια, βρήκε απάγκιο στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε όμως ακόμα στην αρχή. Τα πολλά θα τα δούμε από την Δευτέρα όταν ο Τσίπρας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα σχηματίσει κυβέρνηση. Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα για τους Συριζαίους. Το ΚΚΕ περιμένει στη γωνία.

Αυτή τη φορά το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών στην Aριστερά κλιμακώνεται ανορθόδοξα και δεν θα είναι χωρίς συνέπειες. Κάποιοι θα πληρώσουν ακριβά τον λογαριασμό με την πραγματικότητα…