O γραμματέας και ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε χθες βράδυ στη Λάρισα στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Διόνυσος»

«Τα παραμύθια του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα χρεοκοπήσουν, το ζήτημα είναι να μην χρεοκοπήσουν τη χώρα» τόνισε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, αναλύοντας τις πολιτικές εξελίξεις. 

Σχετικά με τα θέματα του ΠαΣοΚ τόνισε μεταξύ άλλων:  «ξεκινήσαμε τις προσυνεδριακές διαδικασίες κάτω από αντίξοες συνθήκες με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Αφού μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει μια μακρόσυρτη διαδικασία και το ερώτημα είναι πού θαοδηγηθεί η διαπραγμάτευση. Μια διαδικασία που έχει παράξει ανησυχίες στην ελληνική κοινωνία με αφορμή και τις αντιθέσεις στελεχών της κυβέρνησης. Ετσι σιγά – σιγά διαρρέουν μέτρα όπως οι οριζόντιες αυξήσεις στον ΦΠΑ, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στις ιδιωτικοποιήσεις, τον ΕΝΦΙΑ και το 2015.

Τελικά το σκίσανε το μνημόνιο;» αναρωτήθηκε ο ομιλητής. Για να προσθέσει πως «τα παραμύθια του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα χρεοκοπήσουν, το ζήτημα είναι να μην χρεοκοπήσουν τη χώρα. Εμείς κάναμε λάθη αλλά είχαμε μια στρατηγική πολιτική όταν παραλάβαμε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα που άφησε πίσω του ο Καραμανλής». Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε επίσης κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, αφού τον επέκρινε για την αλλαγή πλεύσης «πριν και μετά τα Ζάππεια» ενώ νωρίτερα σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ υπογράμμισε ότι «εμείς θα συμμετέχουμε ως αντιπολίτευση στην εθνική προσπάθεια που θα κάνει η χώρα με αξιοπιστία, στο πλευρό της κυβέρνησης για έναν έντιμο συμβιβασμό όπου το δημοσιονομικό κόστος θα είναι το λιγότερο για τον ελληνικό λαό. Όχι όμως λευκή επιταγή στην οποιαδήποτε περιπέτεια» κατέληξε.

Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί το Επιμελητήριο και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.