Παύει οριστικά η ποινική δίωξη κατά του δημάρχου Λάρισας Απόστολου Καλογιάννη αλλά και της διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Άννυς Χαλκιά σχετικά με την άρνηση του Δήμου να παραδώσει στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τον επανέλεγχο των συμβάσεων όσων μονιμοποιήθηκαν παλιότερα στο Δήμο.

Η ποινική δίωξη αίρεται ύστερα από τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  η οποία αναφέρει τα εξής:

 «Αίρεται το αξιόποινο των πράξεων που έλαβαν χώρα μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και παύουν οριστικά οι ποινικές, πειθαρχικές διώξεις και παύει κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος αιρετών εκπροσώπων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και υπαλλήλων των ΟΤΑ και των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου επί υποθέσεων σχετικών: -με μη άσκηση ένδικων μέσων επί υποθέσεων εργατικών διαφορών του προσωπικού των ΟΤΑ και του προσωπικού δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) -και με την παράταση ισχύος συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου του εν λόγω προσωπικού».

Αντιδράσεις υπήρξαν από πλευρά του πρώην υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος υπήρξε επικριτικός για τον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλο:

«Βέβαια, κ. υπουργέ, κ. Κατρούγκαλε, και τους δημάρχους οι οποίοι αρνήθηκαν τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης - τους πέταξαν έξω με άλλα λόγια- οι οποίοι κάποιοι, απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, ήταν και πελάτες προσωπικοί του γραφείου σας, έρχεστε σήμερα και τους βγάζετε λάδι.

Βλέπετε, λοιπόν, πώς συνδέονται τα πελατειακά δίκτυα, η πολιτική πελατεία με την προσωπική πελατεία στον τρόπο με τον οποίο έχετε συντάξει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».