Αθωώθηκαν την Παρασκευή μετά από απόφαση του Μονομελούς πλημ/κειου Λάρισας  και οι επτά κατηγορούμενοι για την διαμαρτυρία που είχαν πραγματοποιήσει με δεκάδες άλλους διαδηλωτές  στα διόδια Μοσχωχορίου – Μακρυχωρίου στις 18 Φεβρουαρίου του  2011.

Οι κατηγορούμενοι  : Αντώνης Σκυλλάκος - πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Μιχαήλ Μπίκας και Δημήτρης Μητρόπουλος μέλη του ΠΑΜΕ καθώς και τέσσερις οδηγοί λεωφορείων που μετέφεραν τους διαμαρτυρόμενους,  κατηγορούνταν πως είχαν παρκάρει  παρανόμως τα αυτοκίνητα τους δημιουργώντας «κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων οδηγών»!.  

Να υπενθυμίσουμε πως η διαμαρτυρία εκείνη είχε πραγματοποιηθεί μετά από απόφαση του ΠΑΜΕ με τους διαδηλωτές να ζητούν την κατάργηση των διοδίων. Οι διαδηλωτές είχαν μοιράσει υλικό στα αυτοκίνητα για ενημέρωση των πολιτών και διεκδίκησαν την ελεύθερη μετακίνηση των οδηγών.

Η απόφαση για αθώωση των διαδηλωτών ήρθε τελικά καθώς τόσο οι αστυνομικοί μάρτυρες αλλά και  οι κατηγορούμενοι απέκρουσαν τις κατηγορίες. Nα σημειωθεί πως στην ίδια κατεύθυνση υπέρ της αθώωσης των κατηγορουμένων τάχθηκε και η εισαγγελέας της δίκης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Αντώνη Σκυλλάκου  η συγκεκριμένη δίκη, «αποτελεί συνέχεια μιας σειράς παρόμοιων δικών σε βάρος διαμαρτυρόμενων πολιτών για την ύπαρξη διοδίων στην χώρα μας.  Τέτοιες δίκες ενισχύουν τη λογική της φοροεπιδρομής και τους εκφοβισμού όσων διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματα υπέρ του λαού, ενώ τόνισε πως «παρόμοιες  δίκες που περιορίζουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας θα πρέπει να σταματήσουν.»