Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τη διευθύντρια Διοικητικών υπηρεσιών κ. Αν. Χαλκιά που κατηγορούνταν για απείθεια και παράβαση καθήκοντος. 

Η υπόθεση αφορούσε στην άρνηση του δημάρχου να αποστείλει στον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στοιχεία υπαλλήλων αορίστου χρόνου του Δήμου, για επανέλεγχο των συμβάσεών τους.

Ο κ. Καλογιάννης υποστήριζε ότι με την ενέργεια του ότι στόχος του κ. Κ. Μητσοτάκη ήταν να δημιουργήσει δεξαμενές υπαλλήλων για απολύσεις.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του παρείχε πολιτική κάλυψη 

στον κ. Καλογιάννη. 

Ακολούθηση, μετά απο κυβερνητική εντολή  προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων και ακολούθησε η άσκηση ποινικών διώξεων, παράλληλα με τη διενέργεια και πειθαρχικών διώξεων.   

Ωστόσο,  με νέο νόμο, άρθηκαν οι πειθαρχικές διώξεις των δημάρχων.

Αυτός ήταν και ο βασικός ισχυρισμός της υπεράσπισης προς το Δικαστήριο. Μετά απο σύσκεψη, η εισαγγελέας ζήτησε απο τους δικαστές να γίνουν δεκτός ο ισχυρισμός  της υπεράσπισης, πρόταση που έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία απο το δικαστήριο.