Άμεσα αντέδρασε η διεύθυνση της παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στις καταγγελίες που έκανε το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Λάμπρος Καραγεώργος. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Είναι γεγονός ότι η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει επωμιστεί με το καθήκον και την υποχρέωση να προσφέρει υψηλής ποιότητας υγειονομικές υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες της Θεσσαλίας. Έργο εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό το οποίο η Κλινική καλείται να διεκπεραιώσει υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες με δεδομένη την υποστελέχωσή της αλλά και τις δραματικές περικοπές επενδύσεων και δαπανών.

Από το 2004 η Κλινική έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία εντός του Νοσοκομείου, την πλειονότητα των περιστατικών, όσο σοβαρά και εάν είναι, περιορίζοντας στο μέγιστο βαθμό τις διακομιδές προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτό μεταφράζεται σε άμεση αντιμετώπιση και παροχή φροντίδας, χωρίς χάσιμο πολύτιμου, και σε μερικές περιπτώσεις κρίσιμου, χρόνου μειώνοντας τον κίνδυνο τόσο από την ίδια την διαδικασία της διακομιδής όσο και από την πολύωρη διάρκειά της. Η Θεσσαλία έχει πια ολοκληρωμένη τριτοβάθμια παιδιατρική φροντίδα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι στον αγώνα αυτόν της Παιδιατρικής Κλινικής ώστε να μην διακομίζονται παιδιατρικοί ασθενείς, αρωγοί αποτελούν καθημερινά και ιατροί άλλων ειδικοτήτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σε συνεργασία με νεογνολόγους, αναισθησιολόγους, ορθοπαιδικούς, οφθαλμίατρους, χειρουργούς, θωρακοχειρουργούς, δερματολόγους, ρευματολόγους, αιματολόγους, γαστρεντερολόγους, ωτορινολαρυγγολόγους, γναθοχειρουργούς, ουρολόγους, γυναικολόγους, νευρολόγους αλλά και καρδιολόγους έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία σχεδόν όλα τα περιστατικά που χρειάζονταν εξειδικευμένη αντιμετώπιση. Αυτή η άψογη έως τώρα συνεργασία με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων δίνει τη δύναμη στην Παιδιατρική Κλινική να συνεχίσει να αγωνίζεται για την αντιμετώπιση και θεραπεία ασθενειών που περιλαμβάνονται στο ευρύ φάσμα της Παιδιατρικής.

Είναι γεγονός ότι τα τρία τελευταία χρόνια η Κλινική έχει υποστεί αποδεκατισμό του ιατρικού της προσωπικού. Η διοίκηση της Κλινικής έχει κατ’ επανάληψη διαμαρτυρηθεί εγγράφως στην ΥΠΕ, στη διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο για τις ελλείψεις προσωπικού αλλά και για τις αυθαίρετες αποσπάσεις μελών του υπάρχοντος, ήδη μειωμένου, προσωπικού.

Για να διεκπεραιώσουμε το έργο που μας έχει ανατεθεί αλλά και για να διατηρήσουμε το ίδιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, όλοι οι ιατροί της Κλινικής είμαστε υποχρεωμένοι να υπερβάλουμε εαυτούς. Μας προσφέρει όμως μεγάλη ηθική ικανοποίηση ότι η προσπάθειά μας αυτή αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές, γεγονός που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Κάθε παρέμβαση προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενδυνάμωσης της Κλινικής, είναι εξαιρετικά πολύτιμη.

Σχετικά με το θέμα των εφημεριών που προέκυψε μετά από την άρνηση των ειδικευμένων ιατρών να συνεχίσουν να κάνουν υπεράριθμες εφημερίες, ενημερώνουμε ότι από 31/01/2015 μετά από εντολή του Διοικητή καθημερινά θα υπάρχει ειδικευμένος ιατρός με ενεργό εφημερία. Δηλαδή ισχύει το εφημεριακό καθεστώς που υπήρχε μέχρι σήμερα, οπότε και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».