Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Επιμελητρήιου αναφέρει: «Ο φαύλος υφεσιακός κύκλος στον οποίο βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια τόσο σαν οικονομία όσο και σαν κοινωνία πρέπει να σπάσει άμεσα.

Ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση όλοι οι Έλληνες πρέπει να κοιταχτούμε στα μάτια, να αποδεχτούμε τις διαχρονικές λάθος επιλογές μας και προχωρήσουμε στοχευμένα και δυναμικά.

Ας αρχίσουμε όλοι από σήμερα να ασχολούμαστε σοβαρά με το μόνο στοιχείο όλων των οικονομετρικών εξισώσεων που μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην ευημερία, και αυτό είναι το μάλλον …ξεχασμένο ΑΕΠ, το οποίο μπορεί κατά κύριο λόγο να αυξηθεί μόνον από τη δράση της επιχειρηματικότητας.

Το Επιμελητήριο Λάρισας έχει θέσει το πλαίσιο με διάφορες παρεμβάσεις του από καιρό.

-Άμεση επανεκκίνηση του αναπτυξιακού νόμου

-Ουσιαστικά φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις

-Μείωση της έμμεσης φορολογίας

-Flat tax rate για όλες τις επιχειρήσεις στο 15%.

-Τουλάχιστον 3ετής απαλλαγή από ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις στους πρωτοεισερχόμενους στην επιχειρηματική δράση κάθε τύπου.

-Απελευθέρωση του ασφαλιστικού για τους ελεύθερους επαγγελματίες με υποχρεωτική ασφάλιση όλων, όχι όμως υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ.

-Δραστική μείωση του δημόσιου τομέα ιδιαίτερα σε τομείς που αφορούν στην επιχειρηματικότητα. Ας επικεντρωθεί η δράση των υπηρεσιών στους ελέγχους για την τήρηση των σχετικών νομοθετικών πλαισίων και όχι στις ατελείωτες διαδικασίες αδειοδοτήσεων.

Όλα τα παραπάνω θα ξαναγεννήσουν το ενδιαφέρον για επιχειρηματική δραστηριοποίηση, θα φέρουν τελικά αύξηση εσόδων, τόνωση της κατανάλωσης, αύξηση της απασχόλησης και φυσικά αύξηση του ΑΕΠ.

Ας παρθούν επιτέλους σύγχρονες, ρεαλιστικές χωρίς αγκυλώσεις αποφάσεις για την Ελληνική οικονομία, αλλιώς τα όποια μέτρα ή συμφωνίες θα μας ξαναφέρουν σύντομα στην ίδια κατάσταση».