«Οικογιορτή» θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα και ειδικότερα στο Αισθητικό Αλσος,   από τις 20 εως τις 22 Μαίου.   

Η «Οικογιορτή Λάρισας» οργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας , τον Γεωπονικό Σύλλογο, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας και Μουζακίου, συλλογικότητες και ομάδες καλλιεργητών που ασχολούνται με την διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Στόχος του Δήμου και των συνδιοργανωτών είναι να προβληθούν πτυχές και τάσεις της αγροτικής παραγωγής, στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα την διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών, την φυσική καλλιέργεια, την αυτάρκεια και την βιοκαλλιέργεια . Το μπόλιασμα της συμβατικής καλλιέργειας με τις αρχές της βιοκαλλιέργειας. Παράλληλα η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αλληλεγγύη και την συμμετοχή.

Επίσης, στο πλαίσιο της διοργάνωση της Οικογιορτής, καλλιεργητές θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν σπόρους γνώσεις και εμπειρίες. Θα υπάρχουν παρεμβάσεις επιστημόνων και καλλιεργητών, βιωματικά εργαστήρια, σχετικές δράσεις για ευαισθητοποίηση των παιδιών. 

Παράλληλα σε ειδικό χώρο θα λειτουργεί «Αγορά Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας». Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση. Σύντομα θα αναρτηθούν οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων και τα νεώτερα της διοργάνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο mail   oikogiortilarisas@gmail.com