Τραυματισμένος και αποδυναμωμένος εξέρχεται από την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του νομού Λάρισας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιθανότατα θα μείνει με έναν βουλευτή- την αθηνοκεντρική ηθοποιό Άννα Βαγενά- καθώς στην πρώτη θέση τοποθετήθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Στη διευκόλυνση Τσίπρα αποσκοπούσε ουσιαστικά η απόδοση της δεύτερης θέσης (τελικά τρίτης) στον αγροτοσυνδικαλιστή Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν είχε εκδηλώσει ποτέ φιλοδοξίες προσωπικής εκλογής, ούτε είχε δοκιμαστεί με σταυροδοσία, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο συμμετείχε σε εκλογική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Με τον τρόπο αυτό «εξοβελίστηκαν» από την δεύτερη εκλόγιμη θέση ο Ελασσονίτης γιατρός Γιάννης Καρυπίδης, αλλά και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Γελαλής.

Η περίπτωση Καρυπίδη, πάντως, αφήνει πληγές στο τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο γιατρός σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν δέχτηκε καν να συμμετάσχει στο νέο ψηφοδέλτιο, ενώ και η κομματική οργάνωση Ελασσόνας αρνήθηκε να υποδείξει άλλον από την περιοχή για τη θέση του Καρυπίδη!

Με άλλα λόγια η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας θα «συρρικνωθεί» στο πρόσωπο της Άννας Βαγενά η οποία αναγκάζεται να μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ κοινοβουλίου και θεατρικών παραστάσεων…

Η τελική μορφή του ψηφοδελτίου έχει ως εξής:

1    Τσίπρας Αλέξης

        2    Βαγενά Αννα 

        3    Παπαδόπουλος Νίκος

        4    Παπράς Στέλιος

        5    Σαμαρας Νικολαος

        6    Καρυωτη Φωτεινη 

        7    Δημητρακοπουλος Ευαγγελος 

        8    Γκόγκος Γιώργος

        9    Σπετσιώτη Νάνσυ

        10    Ψαρρά Άννη

        11    Σαρρης Ματθαιος (Μανθος)