Tο χώρο του Αισθητικού Αλσους της Λάρισας, όπου εντείνονται οι εργασίες αποκατάστασής του, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αποστόλος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Λαρισαίων.

Ως γνωστόν, εδώ και αρκετές εβδομάδες, στο χώρο του Αλσους, καταβάλλεται μια μεγάλη και σημαντική προσπάθεια αποκατάστασης, με στόχο ένας σημαντικός χώρος πρασίνου και αναψυχής, που έχουν αγαπήσει οι Λαρισαίοι, να αποδοθεί εκ νέου στους πολίτες. Οι εργασίες αποκατάστασης, ξεκίνησαν αμέσως μετά την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο και υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Ενεργών Πολιτών. Υπηρεσίες του Δήμου και Ενεργοί Πολίτες συνεργάστηκαν στενά, ώστε σήμερα το Αλσος να είναι επισκέψιμο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο δήμαρχος Λαρισαίων, συναντήθηκε με τους Ενεργούς Πολίτες αλλά και παιδιά της Θεραπευτικής Κοινότητας «Εξοδος», που επίσης εργάστηκαν εθελοντικά για την αποκατάσταση του χώρου, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός ότι το Αλσος έχει γίνει πλέον επισκέψιμο και τόνισε ότι η δημοτική αρχή και προεκλογικά, υποστήριζε ότι ο Δήμος πρέπει να εμπνέει τους πολίτες, τις συλλογικότητες και τους φορείς. Εμείς πιστεύουμε στην συνέργεια και τη συνεργασία, ειδικά σε περίοδο κρίσης. Παρά τη μικροψυχία, που κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι επέδειξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, έχω την εντύπωση πως η σημερινή εικόνα δικαιώνει την απόφασή μας. Ενωμένοι Δήμος, συλλογικότητες, φορείς και πολίτες μπορούμε να βελτιώσουμε την πόλη μας

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν. Ευχαριστώ θερμά, όσους συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια, τις υπηρεσίες του Δήμου, τους Ενεργούς Πολίτες, τα παιδιά της Θεραπευτικής Κοινότητας «Εξοδος» Καλούμε τους Λαρισαίους, την Πρωτομαγιά, μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών συγκεντρώσεων, να έρθουν στο Αλσος για να το χαρούν», επεσήμανε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, την Πρωτομαγιά, ο Δήμος Λαρισαίων και οι Ενεργοί Πολίτες καλούν τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους μετά τις 12 το μεσημέρι, να μεταβούν στο χώρο του Αλσους, χωρίς αυτοκίνητο, όπου θα υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά από τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου, τους Ενεργούς Πολίτες και την Ευχή Ζωής, θα υπάρχουν πάγκοι ανθοπωλών, μουσική συναυλία, με εθελοντική συμμετοχή από μουσικά σχήματα της πόλης, θα προσφέρεται κρασί και φαγητό, ενώ από το Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας, θα λειτουργήσει μικρό μπαρ, με τα εσοδα από τις πωλήσεις να διατίθενται για κοινωνικό σκοπό.

Τέλος, τονίζεται ότι οι εργασίες για την αποκατάσταση του Αλσους θα συνεχιστούν καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, με έργα που αναμένεται να δημοπρατηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.