Σίγουρος πως οι ΑΝΕΛ θα εκλέξουν  δύο βουλευτές από τη Θεσσαλία,  εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα στη Λάρισα  στα πλαίσια συνέντευξης τύπου. 

Ο κ. Κουίκ υπογράμμισε πως οι  ΑΝΕΛ θα εγγυηθούν στον Θεσσαλό αγρότη και κτηνοτρόφο πλήρες αφορολόγητο πετρέλαιο για 5 χρόνια, μειωμένο ΦΠΑ για τα λιπάσματα και τα φάρμακα. 

Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να υπάρξει εκκαθάριση των δανείων των αγροτών προς τις τράπεζες, αλλά και στάση πληρωμών  για δύο χρόνια,  των δανείων των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. 

Σχετικά με τις ρυθμίσεις των δανείων ο κ. Κούικ είπε πως θα πρέπει να καθοριστεί ένα καθεστώς δόσεων το οποίο θα οριστεί από την Βουλή και όχι από την Τρόικα όπως γίνεται αυτή τη στιγμή.

ο κ. Κουίκ τόνισε πως οι ΑΝΕΛ ως θεματοφύλακες σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού,  θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία, ενώ τόνισε πως «θυμίζει νόμο σουλτάνου που επέβαλε το 4ο οικονομικό ράιχ» και συμπλήρωσε ότι εάν οι ΑΝΕΛ βρεθούν στην κυβέρνηση «κανένας δε θα πληρώνει επειδή μένει μέσα στο σπίτι του ή επειδή έχει ένα κατάστημα που είναι ξενοίκιαστο».

Ο κ. Κουίκ επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού τον οποίο και χαρακτήρισε «αρχιψεύτη» καθώς δεν υλοποίησε τίποτα από όσα υποσχέθηκε 

«Είπε ψέματα με τα Ζάππεια, ψέματα με τις 18 υποσχέσεις στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του ’12, ψέματα ότι τελειώνουν τα μνημόνια οριστικά το ’14». Μάλιστα, υποστήριξε πως «υπάρχει και εξερχόμενο email από τον Χαρδούβελη το οποίο κρύβουν και αρνούνται να φέρουν στη βουλή».

Σχετικά με την έκταση που πήρε η δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ κ Καμμενου πως ¨πρέπει να κλειδώσουμε τους παππούδες στο σπίτι την ημέρα των εκλογών, ο κ. Κουίκ, κράτησε  αποστάσεις, λέγοντας πως την ημέρα των εκλογών όχι μόνο δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο  αλλά θα πρέπει «Οι ηλικιωμένοι να πάρουν από το χερι τους νέους και να πάνε μαζί να ψηφίσουν» 

«Το μεταναστευτικό , το θέμα  του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, αλλά και τα εθνικά ζητήματα είναι τα τρία σημεία για τα οποία οι ΑΝΕΛ θα είναι οι θεματοφύλακες της νέας κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά   ενώ αναφερόμενος στο ΠΟΤΑΜΙ ο κ. Κουίκ δήλωσε «Ο Πηνειός είναι πεντακάθαρος σε σχέση με το ΠΟΤΑΜΙ» καθώς «γνωρίζω ως δημοσιογράφος πως δουλεύουν οι συνάδελφοι μου».

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με παρουσίαση του τοπικού ψηφοδελτίου.

Οι υποψήφιοι που το απαρτίζουν είναι οι:

Κόκκαλης Βασίλης Δικηγόρος

Ακριβούλης Γιώργος Υπαλ. υπ. οικονομικών

Μαργαρίτης Θανάσης Απόστρατος

Γατής Σταύρος Απόστρατος

Γερογιάννη Ιωάννα Δικηγόρος

Πολύζου Ελένη Λογίστρια

Καράς Θεόδωρος Ελ. Επαγγελματίας

Δολμέ Γεωργία Εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος

Λόλα Μαρία Ιδ. Υπάλληλος

Βασιλειάδης Χρήστος Δημοσιογράφος

Γίτσας Γιάννης Ελ. Επαγγελματίας