Ξεκινάει αύριο Τετάρτη 27 Μαΐου η  καθιερωμένη πλέον μεγάλη συνάντηση πολιτισμού, η Έκθεση Βιβλίου Λάρισας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Την έκθεση διοργανώνει για 16η  συνεχή χρονιά η Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας «Φίλων ο Λαρισαίος» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας & Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων. Στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές ειπώθηκε μεταξύ άλλων 

"Στοχεύουμε στην προώθηση της φιλαναγνωσίας. Πιστεύουμε στην καλλιέργεια της αγάπης στη μάθηση και ελπίζουμε να τονώσουμε την αγάπη των συμπολιτών μας στο διάβασμα, είπε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, Αλέξης Μπατζανούλης, ενώ συνεχίζοντας επισήμανε «Αγοράσαμε 12.300 ευρώ βιβλία από τους βιβλιοπώλες της Λάρισας που θα μπουν στις δυο μεγάλες βιβλιοθήκες στο πολιτιστικό κέντρο  στις Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Γεωργίου. Οργανωμένα θα συνεχίζουμε την παρουσίαση των βιβλίων στο «Χατζηγιάννειο»

Εκ μέρους της Ένωσης Βιβλιοπωλών Λάρισας ο Πέλος Τσιάρας  είπε χαρακτηριστικά «Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε και φέτος της η Έκθεση Βιβλίου Λάρισας φέρνοντας κοντά τον αναγνώστη με το καλό βιβλίο. Η κοινωνική και οικονομική κρίση που εδρεώθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας θα  πρέπει να μας δυναμώσει ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθεια μας για ανάπτυξη του πολιτισμού που επιτυγχάνεται και μέσα από το βιβλίο. Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων δίνουν το παρών στο κεντρικότερο σημείο της πόλης συγκεντρώνοντας τις τέχνες, την λογοτεχνία, την φιλοσοφία την ιστορία και το παιδικό βιβλίο Στην φετινή έκθεση συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία: Γνώση , Παιδεία, Δρυστέλλα, Βιβλιογνώση, Prosperus Τσιάρας.

 Η Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Ελένη Παπούλια αναφέρθηκε σχετικά με την λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που λειτουργεί στο «Χατζηγιάννειο «Απ’ το 2005 στον πρώτο όροφο του Χατζηγιάννειου με 30.000 τόμους έντυπο υλικό και 2.000 dvd.

Η λειτουργία της βιβλιοθήκης είναι από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ υπάρχει και παιδικό τμήμα, όπως και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η κ. Παπούλια δεν παρέλειψε να τονίσει στις δωρεές βιβλίων που δέχεται η δημοτική βιβλιοθήκη. 

Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν  επίσης η διευθύντρια Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Σταυρούλα Μπαξεβάνου και το στέλεχος της «Alpha Marketing» Σοφία Ζώιρα.