Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στη γενέτειρά του, τα Βούναινα του δήμου Κιλελέρ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευελπιστώ ότι σήμερα ο ελληνικός λαός θα γράψει και επισήμως τους τίτλους τέλους στον επτάμηνο εφιάλτη της πρώτης φοράς αριστερά.

Ο κ. Τσίπρας και οι μαθητευόμενοι μάγοι του, που με την ανευθυνότητά τους οδήγησαν τη χώρα, με κλειστές τράπεζες και άδεια ταμεία, σε ένα τρίχρονο φαρμακερό Μνημόνιο, πρέπει να λάβουν από τους πολίτες την απάντηση που τους αρμόζει. Και ιδιαίτερα από τους αγρότες, γεωργούς και κτηνοτρόφους, που αφού τους βομβάρδισαν με κούφιες υποσχέσεις τους φόρτωσαν με την πιο βαριά φορολογία.

Με την ψήφο των πολιτών μπορούμε να τελειώνουμε οριστικά με τα πειράματα εις βάρος του λαού, επιλέγοντας τη δύναμη εμπιστοσύνης και σταθερότητας, που είναι η Νέα Δημοκρατία, για μια κυβέρνηση μακράς πνοής, κυβέρνηση των άξιων και ικανών. 

Κυβέρνηση που στόχο θα έχει τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Κυβέρνηση που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά».