Υλοποιήθηκε στην Κύπρο, η πρώτη Μαθησιακή Δραστηριότητα για το έργο EUPA_NEXT- Validation of formal, non-formal and informal learning: The case study of Administration Personnel και στην οποία συμμετείχε ο ΔΗΜΗΤΡΑ. 

Ο γενικός στόχος του τριετούς προγράμματος EUPA_NEXT είναι η επικύρωση της μη-τυπικής και άτυπης μάθησης στην εκπαίδευση ενηλίκων μέσα από την χρήση Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας (ISO) και η ανάπτυξη μεθοδολογίας για την πιστοποίηση της ειδικότητας Γραμματέως Διοίκησης.

Η Μαθησιακή Δραστηριότητα διήρκησε 5 ημέρες, από τις 11/01/2016 μέχρι και τις 18/01/2016 και υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Κυπριακής Εταιρείας Μ.Μ.C Management Center Ltd, που συντονίζει το εν λόγω έργο. 

Κατά τη διάρκεια της Μαθησιακής Δραστηριότητας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF) καθώς και να το συγκρίνουν με τις εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο και τον τρόπο με τον οποίο προωθείται στα κράτη μέλη η ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής σύστασης. 

Επίσης, αναλύθηκαν οι Βασικές Αρχές του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πιστωτικών Μονάδων (ECVET), τα μαθησιακά αποτελέσματα, κάποια παραδείγματα καλών πρακτικών καθώς και πληροφορίες όσον αφορά στην αναγνώριση και την επικύρωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Στα πλαίσια της μαθησιακής δραστηριότητας αναλύθηκαν σε βάθος δέκα ευρωπαϊκά έργα αναφορικά με την μεθοδολογία που χρησιμοποίησαν για την εφαρμογή του ECVET.

Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις από εμπειρογνώμονες στον τομέα του EQF και ECVET από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Κύπρου. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ. 2410554026, κ. Αναστασοπούλου (email: anastasopoulou@dimitra.gr).