Σχετικά με την νέα ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου κ. Ντίνου Διαμάντου για το θέμα της λειτουργίας του παζαριού, σημειώνουμε τα εξής:

Το Παζάρι, που διοργάνωσε φέτος ο Δήμος Λαρισαίων, κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένο. Η επιτυχία συνίσταται στις αλλαγές που έγιναν στην οργάνωση και στις κατασκευές τμήματος του παζαριού, στη βελτίωση της καθαριότητας και υγιεινής του χώρου αλλά στις ποικίλες ποιοτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σκεπαστή και στο κέντρο της Λάρισας. 

Η αύξηση κατά 30% της προσέλευσης των πολιτών από τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή στο παζάρι, καταδεικνύει αφενός την αγάπη του κόσμου για τον μακροχρόνιο αυτό «θεσμό» και αφετέρου την ανάγκη για βελτίωση και εκσυγχρονισμό του. Αυτός θα είναι και ο στόχος που θα οδηγεί τη Δημοτική αρχή για τις διοργανώσεις, τα επόμενα χρόνια.. 

Σε ότι αφορά στη διάρκεια του παζαριού, έχουμε την βεβαιότητα ότι έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις. Το Παζάρι διήρκησε μια εβδομάδα, όπως ο  νόμος το απαιτεί. Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος αρνήθηκε το αίτημα των επαγγελματιών του παζαριού για παράταση. Ούτε φυσικά θα μπορούσε ο δήμαρχος της πόλης να δώσει εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης στο παζάρι τα μεσάνυχτα της 30ης Σεπτεμβρίου, κάτι που θα εγκυμονούσε πολλαπλούς κινδύνους,  ακόμα ενδεχομένως και για τη ζωή πολιτών.  Ούτε βέβαια είναι δυνατόν ο Απόστολος Καλογιάννης, να ζητούσε την λήψη αστυνομικών μέτρων κατά των επαγγελματιών του παζαριού. Είναι βεβαίως αλήθεια, ότι την 1η Οκτωβρίου,  μερίδα επαγγελματιών του παζαριού, λειτούργησαν τους πάγκους τους, μέχρι νωρίς το απόγευμα. Οπότε και άρχισαν να  ξεστήνουν. 

Σημειώνουμε ότι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής, για τις αλλαγές στο παζάρι, ήταν αποτέλεσμα μακράς συνεργασίας και διαβούλευσης με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου  και φορείς της πόλης, μεταξύ των οποίων και ο Εμπορικός Σύλλογος. Αυτή άλλωστε είναι η φιλοσοφία μας για τη διοίκηση και τη λειτουργία της πόλης. Απέναντί μας, σ΄ αυτή την προσπάθεια βρήκαμε κατεστημένες λογικές και αντιλήψεις χρόνων, κυρίως από την πλευρά των επαγγελματιών του παζαριού. Αυτές τις κατεστημένες αντιλήψεις και λογικές, παλεύουμε να ανατρέψουμε. Καθημερινά και σε όλα τα μέτωπα. Η προσπάθεια μας θα είναι διαρκής και επίμονη, με στόχο το μεγάλο άλμα της Λάρισας.  Ολοι μας θυμόμαστε ότι την περασμένη περίοδο το Παζάρι διαρκούσε 9 ακόμα και 10 ημέρες, ενώ παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο Εμπορικός Σύλλογος και άλλοι φορείς περιορίζονταν, απλώς, στο ρόλο του καταγγέλλοντα. 

Δυστυχώς, όπως φαίνεται ο  κ. Διαμάντος, τον τελευταίο καιρό προσπαθεί με πλειάδα ανακοινώσεων  να αναγορευθεί σε «τιμητή των πάντων». Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους η αντιπολιτευτική τακτική, στερείται σοβαρότητας. 

Τονίζουμε δε,  ότι για το θέμα του παζαριού δεν θα επανέλθουμε.