Ολοκληρώθηκε η φάση της προκριματικής επιλογής των ελληνικών και διεθνών ταινιών που θα προβληθούν στο 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools.

Από το σύνολο των 700 συμμετοχών απ΄όλο τον κόσμο επιλέχθηκαν 30 διεθνείς, 25 ελληνικές, 20 animation ενώ εκκρεμούν οι μαθητικές αφού η προθεσμία υποβολής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Το επίπεδο των ταινιών ήταν πολύ υψηλό πράγμα που δυσκόλεψε την επιτροπή στην επιλογή αλλά ανεβάζει τον πήχυ της ποιότητας των προβολών.

Το 8ο Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Λάρισας προσθέτει εφέτος ένα νέο τμήμα προβολών, αυτό των animation καλύπτοντας ένα επιπλέον είδος διαγωνιστικού. 

  Στο επίπεδο των καλεσμένων το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ως τιμώμενο πρόσωπο τον μεγάλο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, ενώ αφιέρωμα θα γίνει και στο νέο σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου οποίος και θα παραστεί στις προβολές των ταινιών του. Προσκλήσεις έχουν σταλεί και σε άλλους καλλιτέχνες του κινηματογραφικού χώρου και θα ανακοινωθούν μόλις οριστικοποιηθούν. 

  Τιμώμενη χώρα για το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας θα είναι η Νορβηγία με προβολές νορβηγικών ταινιών σε συνεργασία με την Νορβηγική Πρεσβεία και με την παρουσία του Νορβηγού πρέσβη. Εξ΄άλλου για δεύτερη χρονιά θα συνεχισθεί το αφιέρωμα στον Κορεάτικο κινηματογράφο σε συνεργασία και πάλι με την Κορεάτικη Πρεσβεία.

 Στις παράλληλες εκδηλώσεις σημαντική θέση κατέχει το αφιέρωμα στη μεταναστευτική κρίση με προβολές ντοκιμαντέρ από την ΄Ενωση Ελλήνων Σκηνοθετών και από το  Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν  έκθεση φωτογραφίας και εικαστικών δημιουργιών από Λαρισαίους εικαστικούς. Και όπως κάθε χρόνο πολλά αφιερώματα θα γίνουν στον εναλλακτικό κινηματογράφο.

 Η κύρια αίθουσα προβολών του διαγωνιστικού τμήματος θα είναι όπως κάθε χρόνο το Victoria cinemas, και το φεστιβάλ για ένα ακόμα χρόνο οφείλει την ποιότητα των προβολών στην αφιλοκερδή προσφορά μιας αίθουσας των Victoria cinemas. Μεγάλο μέρος επίσης θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας που είναι συνεργάτης του Φεστιβάλ για 8ο χρόνο.