12 κρούσματα κρίσης πανικού -σημειώθηκαν και ορισμένα λιποθυμικά επεισόδια- κατεγράφησαν χθες σε υποψηφίους στη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τον Παλαμά, καθώς τα παιδιά δήλωσαν στους επιτηρητές του εξεταστικού κέντρου ότι δεν αισθάνονται καλά και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, παρότι οι κρίσεις πανικού υποψηφίων είναι συνήθεις κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις, εντυπωσίασε το γεγονός ότι τόσες πολλές συνέβησαν χθες στη Θεσσαλία. 

Μέλη του ΕΚΑΒ έκριναν τον αριθμό πρωτοφανή, καθώς τα προηγούμενα χρόνια στις πανελλαδικές σημειώνονται έως δύο κλήσεις την ημέρα, ενώ ο ανώτερος αριθμός κλήσεων που έχει σημειωθεί είναι έξι ημερησίως. 

Οι υποψήφιοι για τις Νομικές, τις Φιλολογικές και τις Ιατρικές Σχολές έπεσαν στα «βαθιά» χθες, πρώτη ημέρα των εξετάσεων στα εξειδικευμένα μαθήματα.

 Τα θέματα στη Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης όπως και εκείνα της Βιολογίας θετικής κατεύθυνσης -μάθημα πρώτης βαρύτητας για όσους διεκδικούν μια θέση στις σχολές των Επιστημών Υγείας- αποδείχθηκαν αρκετά δύσκολα για τους υποψηφίους. Αντίθετα, εύκολα κρίθηκαν τα θέματα στο μάθημα των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και στη Χημεία-Βιοχημεία, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των δύο κύκλων τεχνολογικής κατεύθυνσης.