«Λόγος ως φυσικό επακόλουθο της αναπνοής» Εισηγήτρια: Μάρα Τσικάρα

Πώς μπορεί να ζωντανέψει ένα κείμενο και να γίνει φυσικός λόγος στο στόμα και στο σώμα του ηθοποιού;

Πώς επηρεάζεται ο λόγος από τον χώρο, τον χρόνο, τη συνθήκη, την αναπνοή;

Πώς λειτουργούμε εντός κι εκτός σκηνής?

Μια πρακτική και θεωρητική μελέτη μέσα από αυτοσχεδιασμούς και ασκήσεις με στόχο την απελευθέρωση του σώματος και την παρατήρηση της λειτουργίας του λόγου σε διαφορετικές συνθήκες.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα πρόβας και να φέρουν σε χαρτί ένα αγαπημένο τους ποίημα, το οποίο θα γνωρίζουν απ’ έξω.

Η Μάρα Τσικάρα είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. (2003). Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Τάσο Ράντζο, Νίκο Σακαλίδη, Θωμά Βελισσάρη, Ελεονώρα Αϊβαζίδου, Θεανώ Αμοιρίδου, Πέτρο Ζηβανό, Σοφία Σπυράτου και Τατιάνα Μύρκου σε παραγωγές του Κ.Θ.Β.Ε., του Θεάτρου Τέχνης Ακτίς Αελίου, του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης και του Eclipses Group Theater. Με τον μουσικό Ευγένιο Δερμιτάσογλου, δημιούργησαν και παρουσίασαν το «Ανάθεμα δε τάιμ blues», μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο δημοτικό ποίημα της Λιογέννητης, που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα. (2005-2007).

Έχει ασχοληθεί με το θέατρο στην εκπαίδευση και έχει συμμετάσχει σε διάφορες performance, θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα, αναγνώσεις ποιημάτων, αφηγήσεις παραμυθιών, παρουσιάσεις μυθιστορημάτων και θεατρικά αναλόγια.

Από το 2011 παραδίδει μαθήματα υποκριτικής/ αυτοσχεδιασμού στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης. Το 2013 συνεργάστηκε με την Ακαδημία Πολιτών, δίνοντας διαλέξεις σχετικά με το θέατρο σε πόλεις της Β. Ελλάδας. Από το 1995 ασχολείται με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών (Ράδιο Ράδιο ΜΥΛΟΣ, ράδιο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΧΑΝΙΑ, ράδιο ΕΚΦΡΑΣΗ, 9.58 ΕΡΤ3, www.clipartradio.gr). Το διάστημα 2011-2013 αρθρογραφούσε στο εβδομαδιαίο free press ΕΞΩΣΤΗΣ (στήλη Μεθυσμένο Παραμύθι).

Τα τελευταία δύο χρόνια είναι ξανά στο δυναμικό του Κ.Θ.Β.Ε. ως ηθοποιός αλλά και στιχουργός για την παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», του Ι. Βερν.

Σάββατο 21/2 2015

12:00 -3:00

πληροφορίες: 6932478409 & http://offart.gr/

Το σεμινάριο γίνεται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας.

Απευθύνεται σε μέλη και μαθητές της ομάδας χοροθεάτρου OFF ART και σε όποιον έχει μια βασική εμπειρία σκηνικής έκθεσης και διάθεση για εξέλιξη!!