Το Μικρό Θέατρο Λάρισας παρουσιάζει τον Ζήση Ρούμπο στην Τρελή Κωμωδία «FRIENDS MANIFEST» σε κείμενο/σκηνοθεσία Ζήση Ρούμπου για έξι μόνο παραστάσεις την Παρασκευή 25/12 & Σάββατο 26/12 ώρα 21.30 – Κυριακή 27/12 ώρα 20.00 και Παρασκευή 1/1/16 & Σάββατο 2/1 ώρα 21.30 – Κυριακή 3/1/16 ώρα 20.00. Παίζουν οι Γιώργος Κρήτος και Ζήσης Ρούμπος. Με αφορμή την παράσταση οι δύο ηθοποιοί μίλησαν στην εφημερίδα «Κόσμος» και τη Χριστίνα Ανδρέου.

Ζήσης Ρούμπος: Το γέλιο είναι για μένα δύναμη ζωής

1. Πώς προέκυψε το Friends Manifest και τι μας επιφυλάσσει;

Το ‘FRIENDS MANIFEST’ είναι το δεύτερο κομμάτι της τριλογίας MANIFEST που έχω γράψει εγώ. Η τριλογία ασχολείται με σημαντικές θεματικές. Το πρώτο ήταν το ‘LOVE MANIFEST’ που είχε να κάνει με τις σχέσεις. Η τωρινή παράσταση έχει να κάνει με τη φιλία. Αφηγείται την ιστορία 2 φίλων, του Μάρκου και του Άγγελου, από τη γνωριμία τους μέχρι το σήμερα. Είναι κατά βάση κωμωδία αλλά έχει και δραματικά στοιχεία, ενώ σε κάποια σημεία συμμετέχει και το κοινό. Το τρίτο κομμάτι θα λέγεται ‘LIFE AND DEATH MANIFEST’ αλλά δεν το έχω γράψει ακόμα. 

2. Θεωρείς ότι η συμμετοχή σου σε διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης ήταν η αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τον Ζήση Ρούμπο;

Σίγουρα ναι. Η τηλεόραση είναι ένα πολύ δυνατό μέσο, μπαίνεις στα σπίτια του κόσμου και έτσι σε γνωρίζουν. Είναι σημαντικό για εμάς τους ηθοποιούς να μας ξέρει και να μας αγαπά ο κόσμος, γιατί σε αυτόν τον κόσμο βασιζόμαστε για να ζήσουμε. 

3. Από πού αντλείς τα θέματα για τις παραστάσεις σου;

Στα κείμενα που γράφω (θεατρικά ή μη), μου αρέσει να ασχολούμαι με πράγματα που δημιουργούν συναίσθημα. Είτε συγκίνηση, είτε γέλιο, θέλω ο θεατής να φεύγει γεμάτος από το θέατρο. Αυτό σημαίνει ότι ψάχνω μέσα μου για τις δικές μου αλήθειες. Μετά απλά πρέπει να βρω τον τρόπο να τις επικοινωνήσω σωστά. 

4. Είσαι έτσι όπως σε βλέπουμε και στην καθημερινότητά σου; Είσαι δηλαδή αυτό που λέμε η ψυχή της παρέας;

Γενικά ναι! Είμαι πολύ αισιόδοξος σαν άνθρωπος και μου αρέσει πολύ να κάνω τους φίλους μου να γελάνε. Το γέλιο είναι για μένα δύναμη ζωής, ενέργεια που σε κάνει να ξανανιώθεις, σαν το μυστικό ελιξίριο για την αιώνια ζωή.  Γενικά αυτό που βλέπετε, αυτό είμαι, δεν τα πάω καλά με τις μάσκες. Παρόλο που είμαι ηθοποιός!

Γιώργος Κρήτος : Ο κόσμος πάντα αναζητούσε την κωμωδία

1. Στην παράσταση σημαντικό ρόλο φαντάζομαι ότι παίζει η ενέργεια του κοινού. Σου έχει τύχει ποτέ να σου δώσει κακή ενέργεια και πως την αντιμετωπίζεις; 

Όντως, στη συγκεκριμένη παράσταση, η ενέργεια και η διάθεση του κοινού είναι καθοριστική. Οπότε όταν βλέπουμε πεσμένη ενέργεια και διάθεση, από το κοινό, προσπαθούμε να την ανεβάσουμε και νομίζω το καταφέρνουμε. Ο κόσμος ευτυχώς φεύγει από το θέατρο γεμάτος και έχοντας περάσει από όλοι τη συναισθηματική παλέτα.

2. Υπάρχουν όρια στην σάτιρα;

Δύσκολη ερώτηση. Βασικά πιστεύω ότι η σάτιρα δεν πρέπει να βλάπτει κάποιον, μπορεί να τον ενοχλήσει, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να φτάνει στα άκρα! Σημαντικός βέβαια είναι και ο σκοπός και η αφορμή για να κάνεις σάτιρα. Αν ο λόγος είναι κακοπροαίρετος, τότε νομίζω πως η σάτιρα χάνει την ουσία της, γίνεται κάτι άλλο, κακεντρέχεια, εμμονή, κάτι άβολο.

3. Απογοητεύεσαι όταν ένα αστείο που έχεις δουλέψει δεν πιάνει;

Η αλήθεια είναι πως ναι, πονάει όταν δεν πιάνει κάτι που έχεις δουλέψει και το παρουσιάζεις. Φυσικά αυτή είναι και μια αφορμή για να δεις τι έφταιξε και να το κάνεις καλύτερο, να το βελτιώσεις.

4. Θεωρείς ότι ο κόσμος έχει στραφεί πλέον στην κωμωδία;

Ο κόσμος πάντα αναζητούσε την κωμωδία, πόσο μάλιστα στις μέρες που η καθημερινότητα έχει γίνει τόσο δύσκολη. Η κωμωδία είναι κάτι που θα τον εκτονώσει, που θα τον κάνει να ξεχαστεί ή ακόμα και να γελάσει με τα ίδια του τα προβλήματα. Το γέλιο είναι τρομερό φάρμακο και το να καταφέρνουμε να το προσφέρουμε στον κόσμο μας κάνει πολύ χαρούμενους.