Η είδηση ήταν γνωστή από καιρό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αλλά βγήκε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου των αδερφών Σαράντη, το Σάββατο στα Τρίκαλα, και σήμερα φιλοξενείται σε Αθηναϊκά Μέσα.

Ενδεικτικό είναι σημερινό ρεπορτάζ του Βήματος:

«Πρόταση εξαγοράς του γαλακτοκομικού τομέα της Δέλτα Τροφίμων ΑΕ - που ανήκει στον όμιλο της MIG - έκανε ο όμιλος Τυράς των αδελφών Σαράντη, τον περασμένο Νοέμβριο. Η πρόταση όμως δεν έγινε αποδεκτή από τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, διότι το προσφερόμενο τίμημα θεωρήθηκε χαμηλό.

Η πρόταση - την οποία στήριξε η Alpha Bank -προέβλεπε την καταβολή τιμήματος ύψους 100 εκατ. ευρώ και την ανάληψη δανείων ύψους 110 εκατ. ευρώ. Ο αντίλογος από την πλευρά της MIG ήταν ότι υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί τίμημα 400 εκατ. ευρώ. Το γεγονός όμως ότι η πρόταση στην παρούσα φάση απορρίφθηκε δεν σημαίνει ότι η προσπάθεια εξαγοράς του γαλακτοκομικού τομέα της Δέλτα έχει αποκλειστεί. Τα επόμενα χρόνια θα κρίνουν και την τύχη της.

Όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση έχει το γεγονός ότι ο όμιλος Τυράς που έγινε ευρύτερα γνωστός μόλις το 2000 όταν η οικογένεια Σαράντη - αποκλειστικά τυροκόμοι μέχρι τότε - από τα Τρίκαλα εξαγόρασε τον Ολυμπο. Στη διάρκεια των τελευταίων 15 χρόνων, η είσοδος τους προκάλεσε ανακατατάξεις στην ελληνική αγορά των γαλακτοκομικών προιόντων και τελικώς εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στον κλάδο των τροφίμων.

Διαθέτει πέντε εργοστάσια - τρία στην Ελλάδα, στα Τρίκαλα, τη Λάρισα και τη Ροδόπη - και δύο στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, και δύο εμπορικές εταιρείες στην Ιταλία και τη Γερμανία, απασχολεί περισσότερους από 1.100 εργαζόμενους και είναι ίσως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας τυροκομικών προιόντων.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στα Τρίκαλα οι κκ Δημήτρης Μιχάλης Σαράντης ανέφεραν πως στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας το σύνολο των επενδύσεων του ομίλου ξεπέρασε τα 212 εκατ. ευρώ, ενώ για τα επόμενα πέντε χρόνια οι προϋπολογισμένες επενδύσεις πλησιάζουν τα 75 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του 2014 οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν στα 295 εκατ.ευρώ, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 49 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 22 εκατ. ευρώ. Οι διεθνείς πωλήσεις του Ομίλου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150 εκ ευρώ την επόμενη πενταετία.

Δημήτρης Χαροντάκης (Το Βήμα)»