Μια ιδιαίτερα επιθετική στρατηγική ανάπτυξης σχεδιάζει ο όμιλος Τυράς με γνώμονα να αναδειχθεί σε πυλώνα διαχείρισης των εξαγωγών φέτας, όπως, μεταξύ άλλων, αποκάλυψαν στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου οι ιδιοκτήτες του ομίλου.

Μάλιστα το συγκεκριμένο σχέδιο φαίνεται να έχει αποτελέσματα καθώς πέρα από τη φέτα που παράγεται στις δικές της εγκαταστάσεις, για όλες τις εταιρείες του ομίλου, η «Τυράς» έχει ξεκινήσει συνεργασία με τυροκομικές μονάδες. Μεταξύ αυτών και η τυροκομική μονάδα «Μπίζιος» από την Ελασσόνα όπου παράγεται φέτα η οποία πωλείται στις αγορές του εξωτερικού με τα εμπορικά σήματα του ομίλου «Τυράς».

Στόχος, σύμφωνα με τους αδελφούς Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη, είναι, μέσα από την κεντρική διάθεση φέτας στις μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού, να αυξηθεί η διαπραγματευτική ισχύς των ελληνικών επιχειρήσεων και το προϊόν να πωλείται σε υψηλότερη τιμή. Έτσι κάνουν οι Ιταλοί, εκεί όπου χίλια τυροκομεία παράγουν παρμεζάνα αλλά οι διακινητές στην παγκόσμια αγορά είναι δύο.

Φιλόδοξο…