Ακόμα και οι οροσειρές …ενώνονται. Μετά τα γλέντια, εσωτερικές αλλαγές έχουμε στον όμιλο ΤΥΡΑΣ, καθώς άρχισε ήδη η διαδικασία για τη συγχώνευση του «Όλυμπου» με τη «Ροδόπη».

Το πρότζεκτ αποσκοπεί στην αύξηση του μεριδίου αγοράς, στη μείωση της μέσης τιμής κόστους των προϊόντων, στην  αύξηση της αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων, αλλά και στην παραγωγή και διάθεση στην αγορά νέων προϊόντων.

Η απόφαση για τη συγχώνευση των δύο θυγατρικών, ελήφθη  στο πλαίσιο των στόχων που έχουν τεθεί για αύξηση της παραγωγής, ενίσχυση της θέσης στην αγορά, αλλά και για να υπάρξουν οικονομίες κλίμακος.

Έγινε επίσης γνωστό ότι, στο πλαίσιο αυτό θα δοθούν κίνητρα στους παραγωγούς, όπως ζωικό κεφάλαιο και αρμεκτήρια, για αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής και περαιτέρω βελτίωση της παραγόμενης πρώτης ύλης.

Η "ατζέντα" περιλαμβάνει διεύρυνση της ζώνης γάλακτος σε όλη τη Θράκη, αναδιοργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας χωροταξικά και λειτουργικά, νέες γραμμές παραγωγής, αλλά και βελτίωση των ήδη υφισταμένων.

Ουσιαστικά μία θυγατρική εταιρεία του ομίλου θα διαχειρίζεται τις μπράντες «Όλυμπος» και «Ροδόπη», ενώ τα προϊόντα και των δύο θα είναι πάντα διακριτά στα ράφια των σούπερ μάρκετ.