Με μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη των αδερφών Τάκη και Μιχάλη Σαράντη, το μεσημέρι του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις της ΤΥΡΑΣ, μητρικής της ΟΛΥΜΠΟΣ,  άνοιξε ο κύκλος των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της επιχείρησης.

Παρόντες 25 δημοσιογράφοι, δέκα μάλιστα ως απεσταλμένοι από μεγάλες εφημερίδες των Αθηνών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν και να μάθουν την «συνταγή» βάσει της οποίας ένα τυροκομείο που ξεκίνησε με τον πατέρα, τους δύο γιους και έναν …εργαζόμενο, τον Ιούνιο του 1985, έφτασε να είναι σήμερα ένας κολοσσός της εγχώριας γαλακτοβιομηχανίας με πέντε εργοστάσια, 295 εκ. ευρώ πωλήσεις, και 1.119 εργαζόμενους! Μέσα από τις απαντήσεις των ιδρυτών της Τρικαλινής βιομηχανίας ακούστηκαν πολλές αλήθειες, για όλο τον κλάδο, με αρκετές κατατοπιστικές λεπτομέρειες που βοήθησαν να βγουν σημαντικά συμπεράσματα για την πορεία της εταιρείας στα χρόνια που πέρασαν.

«Μυστική συνταγή» για την επιτυχία δεν υπάρχει- πως θα μπορούσε άλλωστε. Υπάρχουν όμως υποδειγματική ηγεσία, φιλόδοξοι στόχοι, πειθαρχία, καλή γνώση της δουλειάς και της αγοράς και - το κυριότερο- αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Δηλαδή εξαιρετικά συστατικά που οδηγούν στην επιτυχία…