Είχε και έντονο Λαρισαϊκό ενδιαφέρον η συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν οι ιδιοκτήτες της Γαλακτοβιομηχανίας ΤΥΡΑΣ στα Τρίκαλα, το περασμένο Σάββατο, με αφορμή τη συμπλήρωσης 30 ετών από την ίδρυση της εταιρείας. Και πώς να μην είχε άλλωστε από τη στιγμή που το βαρύ πυροβολικό του ομίλου είναι η Λαρισαϊκή «Όλυμπος» μία από τις πιο καταξιωμένες φίρμες του χώρου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκαν για την προσπάθεια του ΘΕΣΓΑΛΑ την οποία χαρακτήρισαν πολύ καλή αλλά, όπως είπαν, δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο λιανικής πώλησης στο γάλα γιατί εκτιμούν ότι μελλοντικά «θα βγάλει προβλήματα».

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του λιανεμπορίου και τις ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα στα σούπερ μάρκετ με τις αγοραπωλησίες αλλά και τα σενάρια που δίνουν και να παίρνουν.

Έτσι δεν θα μπορούσε να μη γίνει σχολιασμός και της κατάστασης του χώρου στη Λάρισα μετά το πρόσφατο λουκέτο της τοπικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Λάρισα». Οι ιδιοκτήτες του «Ολύμπου», αδελφοί Σαράντη, αποκάλυψαν ότι το ύψος της ζημιάς για τον δικό τους όμιλο έφτασε τα 560.000 ευρώ δηλώνοντας ότι τα θεωρούν ήδη χαμένα χρήματα αφού όπως είπαν χαρακτηριστικά, «από μια καταστροφή τι να περιμένεις να πάρεις…».

Κι αν ο δικός τους όμιλος είναι από τους πιο θωρακισμένους οικονομικά και μπορεί να αντέξει μια τέτοια ζημιά, δεν ισχύει το ίδιο με όλους τους μικρούς προμηθευτές των σουπερ μάρκετ «Λάρισα», αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται στα όρια τους…