Τον χειμώνα οι χιονισμένες κορυφές των βουνών προσφέρονται για παιχνίδι με το χιόνι, χειμερινή ορειβασία και σκι σε οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα, αλλά και ζεστασιά στα φιλόξενα καταλύματα των γύρω χωριών.

Το Πήλιο με τα 24 γραφικά κεφαλοχώρια, σκαρφαλωμένα στις καταπράσινες πλαγιές του, οι παραδοσιακοί οικισμοί με τα μοναδικής αρχιτεκτονικής αρχοντικά, τα λιθόστρωτα μονοπάτια, οι κρήνες και τα γεφύρια, το παραδοσιακό τρενάκι, η πλούσια πανίδα και χλωρίδα της περιοχής, γνωστές από την εποχή του Ομήρου, η ομορφιά της φύσης και του τοπίου, μοναδική για κάθε εποχή του χρόνου, μαγεύουν τους επισκέπτες του.

Στον οικισμό Χάνια και στη θέση "Αγριόλευκες" λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου με μοναδική θέα, στο Αιγαίο και τον Παγασητικό κόλπο που προσελκύει κάθε χρόνο φανατικούς λάτρεις του σκι και των χειμερινών σπορ. Πεζοπορία, ποδήλατο βουνού, ιππασία, ορειβασία, αναρρίχηση, σκοποβολή, διαδρομές με τζιπ 4χ4, ανεμόπτερα πλαγιάς, αερομοντελισμός, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει στην περιοχή.

Στο Πήλιο υπάρχει ποικιλία καταλύματων για όλα τα "βαλάντια" καθώς λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία, αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια και βίλες, αλλά και πολυάριθμα καταλύματα εστίασης και διασκέδασης που εξασφαλίζουν άριστη και άνετη διαμονή, κερδίζοντας αναμφίβολα και τους πιο απαιτητικούς.

Στα ύψη της Όθρυος, με εντελώς διαφορετικό τοπίο, ο επισκέπτης μπορεί να νιώσει πραγματικά ότι βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου, ενώ μικροί οικισμοί μπορούν να αποτελέσουν σταθμούς ξεκούρασης.

Η ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, λόγω του ορεινού της χαρακτήρα, αποτελεί ιδανική επιλογή για χειμερινό τουρισμό. Σε απόσταση 20 χλμ από την Πύλη Τρικάλων βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, το οποίο είναι κατάλληλο για σκι αρκετούς μήνες το χρόνο. Διαθέτει τρεις πίστες διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού, καθώς και δύο ξενώνες.

Επίσης, στα γύρω λιβάδια μπορεί κανείς να ασχοληθεί με το snowraft, ενώ οι πλαγιές των βουνών προσφέρουν ποικίλες ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές, που οδηγούν σε τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Στα Τρίκαλα μπορεί ο επισκέπτης ακόμα να ανακαλύψει μια σειρά από γραφικά και φιλόξενα ορεινά χωριά όπως η Πύλη, η Ελάτη, το Περτούλι, η Καστανιά, το Νεραϊδοχώρι και οι οικισμοί του Ασπροπόταμου, που προσφέρουν ποικιλία καταλυμάτων και δραστηριοτήτων σε ένα ιδιαίτερα επιβλητικό ορεινό τοπίο.

Στην περιοχή της Λάρισας, ο Όλυμπος με τις ψηλότερες κορυφές του χιονισμένες στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, αποτελεί σημαντικό ορειβατικό κέντρο ενώ στη θέση Βρυσοπούλες λειτουργεί μικρό χιονοδρομικό κέντρο που προσφέρεται για ορειβατικό σκι. Στο βουνό του Κισσάβου λειτουργεί ορειβατικό καταφύγιο, ενώ η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για ποικίλες δραστηριότητες και διαμονή.

Στην Καρδίτσα, οι πλαγιές των Αγράφων προσφέρονται ιδανικά για χειμωνιάτικες ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές οι οποίες ξεκινούν από οργανωμένα ορειβατικά καταφύγια ή από χωριά της περιοχής και φθάνουν σε επιβλητικές κορυφές, με πανοραμική και ασύγκριτης ομορφιάς θέα.

Στο μικρό ορειβατικό κέντρο Καραμανώλη, στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, ενοικιάζονται σκούτερ χιονιού αλλά και εξοπλισμός για σκι από τον Ορειβατικό – Χιονοδρομικό Όμιλο Καρδίτσας για ξεχωριστές στιγμές διασκέδασης, ενώ οι γύρω δασικοί δρόμοι προσφέρονται για ορειβατικό σκι αντοχής.

Αξίζει μια βόλτα στις χιονισμένες όχθες της λίμνης Πλαστήρα, όπου η θέα του λευκού τοπίου μένει πραγματικά αξέχαστη. Τα γραφικά χωριά γύρω από την λίμνη, όπως τα Καλύβια Πεζούλας, το Μορφοβούνι, το Νεοχώρι, η Νεράιδα, η Καστανιά και ο Μεσενικόλας προσφέρονται για διαμονή ή για βόλτα και φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες.

Από την πλευρά της Αργιθέας, ένα πιο άγριο τοπίο συναρπάζει τον επισκέπτη καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, με τη Λίμνη της Στεφανιάδας να αποτελεί έναν άγνωστο ακόμα για τους περισσότερους ενδιαφέροντα προορισμό.

Και τέλος, η νότια πλευρά της Πίνδου , όπου δημιουργήθηκε η Λίμνη Σμοκόβου, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς και την χειμερινή περίοδο, συνδυάζοντας διαμονή και δραστηριότητες στους οικισμούς της περιοχής.