Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, λίγα χιόνια στα ορεινά, και μετά το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ λίγες βροχές θα εκδηλωθούν το βράδυ και στα νότια τμήματα της χώρας. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 12 στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο, από -3 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 7 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα βόρεια μέτριοι 5 μποφόρ, στα κεντρικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στα νότια ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Σταδιακά όμως μετά το μεσημέρι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας λίγες βροχές το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας οπού πιθανόν να χιονίσει πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές. Άνεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους 5 με 7 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: από -2 (μείζον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διαρκείας. Αργά το βράδυ στα βόρεια τμήματα ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και στα ορεινά χιόνια. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορείους 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα νότια τοπικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στο βορειοανατολικό Αιγαίο σταδιακά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: στα βόρεια από 6 έως 13 και στα νότια από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.