Ως «θάνατο» του ελεύθερου επαγγελματία χαρακτηρίζει το νέο ασφαλιστικό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Γιαννακόπουλος επισημαίνει τα εξής:

«Νέο Ασφαλιστικό σημαίνει αύξηση εισφορών και μείωση των συντάξεων. Όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι είτε «αιθεροβάμων», είτε «βαθιά νυχτωμένος».

Στο σχέδιο νόμου για το Νέο Ασφαλιστικό, προβλέπεται ότι: «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ, από 1-1-2017 καταβάλλουν μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο σύνταξης ύψους 20% επί του μηνιαίου εισοδήματος τους…».

Αν σ’ αυτό το ποσοστό προστεθούν οι εισφορές για επικουρική σύνταξη και για τον κλάδο υγείας-πρόνοιας (περισσότερο από 13%), ο κύριος φόρος (29%), η εισφορά αλληλεγγύης (περίπου 2-4%), η προκαταβολή φόρου, το τέλος επιτηδεύματος και η αναδρομική έκτακτη εισφορά, τότε πάνω από το 63% του εισοδήματος μας θα καλύπτει αυτές τις υποχρεώσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Στην αγωνία της η κυβέρνηση να περισώσει την εκλογική της πελατεία και με το πρόσχημα της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού στη Χώρα, καθιστά μη βιώσιμους τους αυτοαπασχολούμενους, που μέχρι τώρα ήταν απ’ τους μεγαλύτερους «αιμοδότες» του συστήματος. Έτσι χιλιάδες ιατρεία, επιστημονικά γραφεία (Δικηγόροι, Μηχανικοί), αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα λουκέτα και όλοι μας θα βιώνουμε τραγικές καταστάσεις, σαν συνέπεια των εγκληματικών πειραματισμών των αρμοδίων του Ασφαλιστικού.

Κάνω έκκληση προς όλους τους φορείς των ελευθεροεπαγγελματιών για αφύπνιση, συσπείρωση και άμεση δράση. Ή τώρα ή ποτέ! Σε λίγο η κατάσταση για μας θα είναι μη αναστρέψιμη!»