Δραματικές στιγμές για τους επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για έναν νεκρό. Το επεισόδιο συνέβη όταν ένα ζευγάρι στην προσπαθειά του να κατέβει από τη γλίστρα του πλοίου έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο άντρας, ενώ η γυναίκα διεσώθη και μεταφέρθηκε από την ιταλική ακτοφυλακή στο Πρίντεζι.

Συνολικά -μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, είχαν διασωθεί 161 άτομα σε σύνολο 478 επιβαινόντων. Από τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής εκ των διασωθέντων 39 έχουν παραληφθεί από το Aby Jeanette, 51 από το Cruise Europa, 49 άτομα (εκ των οποίων 25 Έλληνες) από το Spirit of Piraeus, 9 μεταφέρθηκαν με ιταλικά Super Puma στο Λέτσε της Ιταλίας και 1 άτομο μεταφέρθηκε σε σκάφος της ιταλικής Ακτοφυλακής.

Το απόγευμα της Κυριακής στην επιχείρηση απομάκρυνσης των ναυαγών από το φλεγόμενο πλοίο συμμετείχαν δύο ελικόπτερα της Ιταλίας και ένα ελληνικό Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα δύο ελικόπτερα Sikorsky του Ναυτικού που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ακυβέρνητο πλοίο δεν τα κατάφεραν λόγω των ισχυρών ανέμων και επέστρεψαν. Στην περιοχή μεταβαίνει και δεύτερο Σούπερ Πούμα για να συμμετάσχει στην επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.