Με μία ανακοίνωση ευχαρίστησε τον κόσμο της Λάρισας που γέμισε το Χατζηγιάννειο για την παρουσίαση του Σωματείου, το SAVE ΜΟΡΑΣ.

«Με το μήνυμα "SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ, Ελάτε να γίνουμε οι καθημερινοί ήρωες" πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικο Κέντρο η ιδιαίτερη εκδήλωσή μας που έστειλε ηχηρά μηνύματα για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Αφορμή την εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του νεοσύστατου σωματείου SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ το οποίο ιδρύθηκε στη μνήμη του Δημήτρη Μόρα, ο οποίος είχε οραματιστεί έναν κόσμο περισσότερο ενημερωμένο κι ευαισθητοποιημένο ως προς τη δωρεά μυελού των οστών. Κύριοι ομιλητές της βραδιάς ήταν ο Διευθυντής της Αιματολογικής κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας, κ.Βασιλόπουλος Γιώργος και ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΠΓΝ Πάτρας, κ.Σπυριδωνίδης Αλέξανδρος οι οποίοι μίλησαν για τους τρόπους που μπορεί εύκολα, ο καθένας μας, να γίνει δότης. Από τη βραδιά δεν έλλειψαν οι συγκινητικές στιγμές αφού ο αδερφός του Δημήτρη, Βαγγέλης Μόρας μίλησε για την προσωπική του εμπειρία ως δότης κι έστειλε το δικό του μήνυμα στον κατάμεστο χώρο του Χατζηγιάννειου.

Αξιέπαινη ήταν η παρουσία της Γιούλης Παρλαβάντζα η οποία μίλησε για την εμπειρία της ως λήπτρια μοσχεύματος υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα της δωρεάς σε έναν ασθενή. Επίσης, ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π κ. Δημόπουλος Διονύσης μίλησε για τη συμμετοχή και τον εθελοντισμό και τόνισε οτι ο Π.Σ.Α.Π είναι αρωγός σε τέτοιου είδους εγχειρήματα όπως το σωματείο SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ. Σημαντική ηταν παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στο κοινο αλλά και η παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη οι οποίοι έμπρακτα μας έχουν αποδείξει τη στήριξή τους από την αρχή. Πολλοί ηταν οι φορείς αλλά και οι εκπρόσωποι συλλόγων που μας τίμησαν με την παρουσία τους όπως η Αστυνομική Διεύθυνση, η Ι.Μητρόπολη, ο Ιατρικός Σύλλογος και άλλοι.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους, γνωστούς, αλλά και άγνωστους σε εμάς ανθρώπους που παρευρέθησαν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση! Ας μεταδώσουμε το μήνυμα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών. Ας μη φοβόμαστε να το προφέρουμε αλλά συνειδητά να το προσφέρουμε!

Καλές γιορτές με υγεία σε όλο τον κόσμο!

Το Δ.Σ του SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ», σημειώνεται.