Η ειδική ιστοσελίδα e-inclusion.gr άνοιξε και εντός του μήνα θα αναρτηθούν τα κουπόνια  που θα δώσουν δωρεάν σε 289.300 δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος, laptop ή tablet και internet για ένα χρόνο. Η λειτουργία της ιστοσελίδας είναι δoκιμαστική και δεν έχουν αναρτηθεί τα κουπόνια ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα.

Κάθε ωφελούμενος δικαιούται μόνο μία Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης και κάθε Επιταγή έχει συνολική οικονομική αξία που καλύπτει τις ακόλουθες παροχές:

Βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο (tablet ή netbook ή laptop/notebook) – μέχρι 230€

Διαδικτυακή σύνδεση (σταθερή ADSL/VDSL ή κινητή (mobile) 3G (ή ανώτερη) ή δορυφορική) – μέχρι 12€ το μήνα και μέχρι 31/10/2015

Καθεμιά από τις παραπάνω παροχές είναι διακριτά προκοστολογημένη και δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.

Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης/ενημέρωσης στη χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον (προαιρετικά) – μέχρι 60€.

Οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα:

- να υποστηριχθούν και ενημερωθούν –προαιρετικά– σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και του διαδικτύου.

- να αποκτήσουν και να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015 με την παροχή συνδρομής για  ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή, ή κινητή (mobile) ή δορυφορική)

- να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop

Η δράση θα υλοποιηθεί μέσω επιχορήγησης με τη μορφή κουπονιού (Επιταγή ψηφιακής Αλληλεγγύης). Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να εξαργυρώνουν το κουπόνι μέχρι και την 30/06/2015.

Η δράση «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης» αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού στους πολίτες που είναι ωφελούμενοι του κοινωνικού μερίσματος και κατοικούν στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη).