Την τέταρτη άσκηση ετοιμότητας για το έτος 2015 πραγματοποίησε η ΕΠΑ Θεσσαλίας η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία με τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και του προσωπικού της Άμεσης Επέμβασης.

Σκοπός της άσκησης, ήταν η δοκιμασία και ό έλεγχος πληρότητας των σχεδίων έκτακτης ανάγκης και της απαιτούμενης συνεργασίας μεταξύ  των συνεργαζόμενων δομών, η βελτίωση του συντονισμού, της επικοινωνίας, του τρόπου διαχείρισης της πληροφορίας και τέλος της αποτελεσματικής επίλυσης του συμβάντος.

Η έναρξη της άσκησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 17:20μ.μ.στη βιομηχανία COSMOSPROFILΑΕ., στο 8οχλμ. Λαρίσης –Αθηνών, παραπλεύρως της ΠΑΘΕ. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, μετά την πρόκληση πυρκαγιάς σε χώρο του εργοστασίου και της επέκτασής της πλησίον του Σταθμού τροφοδοσίας της βιομηχανίας, ενημερώθηκε από υπάλληλο της βιομηχανίας το Τηλεφωνικό Κέντρο Άμεσης Επέμβασης και κινητοποιήθηκε το προσωπικό Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Δραστηριοτήτων. Στην άσκηση, συμμετείχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΛ.ΑΣ.,oΔ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και η ομάδα επιφυλακής της αναδόχου  εργοληπτικής εταιρίας. 

Στο συμβάν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οδηγίες, ενώ επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν όλες οι αναγκαίες προληπτικές ενέργειες και έλεγχοι του συστήματος διανομής φυσικού αερίου. Η άσκηση ολοκληρώθηκε στις 18:45μ.μ. αντιμετωπίζοντας με επιτυχία το περιστατικό που προσομοιώθηκε.