Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων Διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, της τριτοβάθμιας οργάνωσης του εμπορικού κόσμου της χώρας. Έλαβαν μέρος 378 εκλέκτορες από όλη την επικράτεια, επί συνόλου 410 (ποσοστό συμμετοχής άνω του 92%).

 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νικητής των εκλογών αναδείχθηκε ο Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Κορκίδη που έλαβε 287 ψήφους (ποσοστό 80% του συνόλου) και καταλαμβάνει 20 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. 

Με αλφαβητική σειρά εξελέγησαν οι κάτωθι:

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΥΗ

ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΗΛΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΟΓΙΟΥΜΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΡΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 

ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΠΟΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝΣΤΑΣ

ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Για την Ελεγκτική Επιτροπή, ο Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» έλαβε 301 ψήφους, καταλαμβάνοντας και τις (5) έδρες.

Με σειρά εκλογής εξελέγησαν οι κάτωθι:

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΟΠΟΛΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Ακολουθεί ο συνδυασμός «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ρώρο που έλαβε 44 ψήφους (ποσοστό 12% του συνόλου) και 3 έδρες.

Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι κάτωθι:

ΡΩΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΝΟΥΒΕΛΟΓΛΟΥ ΣΤΑΘΗΣ

Ο συνδυασμός «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» έλαβε 31 ψήφους (ποσοστό 8% του συνόλου) και 2 έδρες. 

Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι κάτωθι:

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σημαντική είναι η εκπροσώπηση της Θεσσαλίας στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, όπου εξελέγησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο με το Συνδυασμό «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ», ο κ. Χρήστος Μπλουγούρας (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων & Γεν. Γραμματέας Ο.ΕΜ.Ε.Θ) και ο κ. Γεώργιος Τσιαπλές (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας & Α΄Αντιπρόεδρος Ο.ΕΜ.Ε.Θ).

Στην Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγη ο κ. Δημήτριος Οικονόμου(Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας & Β΄ Αντιπρόεδρος Ο.ΕΜ.Ε.Θ).

Η μεγάλη συμμετοχή και η μαζικότητα  που επέδειξαν οι  συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του εμπορίου, καταδεικνύει αφενός την έντονη ενεργοποίηση των εμπόρων στα συλλογικά του όργανα, ενόψει της βαθιάς κρίσης που πλήττει την ελληνική αγορά και αφετέρου την αναγνώριση της συστηματικής και σημαντικής συνεισφοράς της ΕΣΕΕ, ως κυρίαρχης οργάνωσης εκπροσώπησης του εμπορικού κόσμου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της χώρας.