Η ιστορία μας μας θυμίζει  Νιγηρία ή άλλες τριτοκοσμικές χώρες όπου είναι συνηθισμένο φαινόμενο να τρυπούν αγωγούς για να κλέψουν πετρέλαιο.

Από κάποιο σημείο της Λάρισας ξεκινάει ένας στρατιωτικός αγωγός καυσίμων ο οποίος καταλήγει στη Βόρεια Ελλάδα, εξυπηρετώντας τον εφοδιασμό των ενόπλων δυνάμεων.

Ούτε αυτός όμως γλύτωσε το κλέψιμο. Σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε, υπαξιωματικός του Στρατού κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση κλοπής καυσίμων από τον συγκεκριμένο αγωγό. Η ποσότητα του πετρελαίου που εκλάπη από το 2012 έως το 2014 ανέρχεται σε 300.000 λίτρα, ενώ η ζημιά για το δημόσιο υπολογίζεται σε 170.000 ευρώ. Το σημείο απ' όπου γινόταν η άντληση του πετρελαίου εντοπίζεται στην περιοχή του Εχεδώρου, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Ύστερα από την άντλησή τους, τα καύσιμα μεταγγίζονταν σε βυτιοφόρο ιδιοκτησίας εμπλεκόμενου επιχειρηματία.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας έμπορος πετρελαιοειδών και έξι γεωργιανής καταγωγής άνδρες. Σε βάρος των παραπάνω οκτώ προσώπων ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για κλοπή και λαθρεμπορία, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ανατροπή του βυτιοφόρου. Ακολούθησε έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Εχεδώρου κι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε η εμπλοκή των συγκεκριμένων προσώπων. Ο εκ των κατηγορουμένων στρατιωτικός, με βαθμό αρχιλοχία, φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς, έδινε πληροφορίες στους υπόλοιπους προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Με άλλα λόγια αν δεν ανατρέπονταν το βυτίο κανείς δεν θα είχε δει τίποτα… Πόσο δίκιο είχε τελικά ο Σούρλας…