Με μοναδικό στόχο να πάρει την τρίτη σερί νίκη ταξιδεύει στο Αίγιο η ΑΕΛ όπου σήμερα στις 4 το απόγευμα τίθεται αντιμέτωπη με τον τοπικό Παναιγιάλειο.

Η ομάδα του Αίγιου προέρχεται από ήττα στη Λαμία με 1-0, όπου μάλιστα έχασε με τραυματισμό τον Ιβάν Πέρεθ, έναν από τους καλύτερους παίκτες της. Στην πρεμιέρα ο Παναιγιάλειος υποδέχθηκε τον Αχαρναϊκό με το ματς να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα και με λιγοστές φάσεις. 3

Οι «βυσσινί» παραμένουν προσγειωμένοι παρά το 2Χ2 και την καλή εμφάνιση που φέρνουν την ΑΕΛ με το «καλημέρα» πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, με τους ανθρώπους της ομάδας να διαμηνύουν πως δεν έχει καταφέρει τίποτα ακόμα και πως ο αγώνας του Σαββάτου μόνο εύκολος δεν θα είναι. Πάντως, σε αντίθεση με τους προηγούμενους δύο αγώνες, ο Ράτκο Ντόστανιτς είναι στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του ρόστερ. Κουτσιανικούλης και Ναγιάρ μπήκαν στην προπόνηση κανονικά ξεπερνώντας τα προβλήματα τραυματισμών, ενώ και ο Καμπλιώνης εξέτισε την ποινή που κουβαλούσε από πέρυσι λόγω καρτών.

Από την άλλη, τέσσερα σίγουρα προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει ο προπονητής του Παναιγιάλειου, Παναγιώτης Τζαναβάρας, καθώς δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ζουνίνιο, Ιβάν Πέρεθ, Κολόκα και Μαυρόπουλο. Αντίθετα οι Ομάρ και Ιωάννου προπονήθηκαν κανονικά και τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους. Στο γήπεδο ο Σέρβος τεχνικός δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στο σχήμα που χρησιμοποίησε στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό.

O Καβουσάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Γιοβάνοβιτς-Βέρτζο. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Νικολακάκης και αριστερά ο Μονιάκης. Αναστασόπουλος, Μπανούσης και Πολ Ουρτάδο συνθέτουν την τριάδα του κέντρου με εξτρέμ τον Μπουντόπουλο, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό, και τον Ροβίθη. Μοναδικός προωθημένος στην περιοχή ο Ματθαίος Μαρουκάκης που βρίσκεται σε «δαιμονιώδη» φόρμα έχοντας σημειώσει 4 γκολ σε δύο αγώνες.

Διαιτητής ο Αλέξανδρος Τσαμούρης. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το OTE Sport 3 HD.

Κακή προϊστορία στο Αίγιο

Μπορεί σήμερα η ΑΕΛ να θεωρείται φαβορί απέναντι στον Παναιγιάλειο με κάθε αποτέλεσμα πέρα από το «διπλό» το Σάββατο να θεωρηθεί μάλλον έκπληξη μετά τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην κατογορία με το πέρας των δύο πρώτων αγωνιστικών, ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι για τους «βυσσινί». Η ΑΕΛ έχει αγωνιστεί στο Αίγιο άλλες δύο φορές στο παρελθόν και μάλιστα και στους δύο αγώνες γνώρισε την ήττα. ΑΕΛ και Παναιγιάλειος συνυπήρξαν στη Β’ Εθνική για μία διετία, το 1999-2000 και τη σεζόν 2000-2001. Την πρώτη χρονιά η ΑΕΛ γνώρισε την ήττα με 3-2 από την ομάδα του Αίγιου. Και την επομένη, όμως, οι «βυσσινί» δεν κατόρθωσαν να αποφύγουν την ήττα με μεγαλύτερη διαφορά μάλιστα, καθώς το τελικό σκορ ήταν 3-1 σε βάρος της ΑΕΛ. Για τους λάτρεις της ιστορίας, πάντως, πολλοί θυμούνται τον αγώνα αυτό για το γκολ που σημείωσε με τη «βυσσινί» φανέλα ο πρωτοεμφανιζόμενος τότε Φάνης Γκέκας. Η συνέχεια γνωστή.